ŠARIĆ I SANAL MAKSIMALNI

Danas je odigrano peto kolo, prvo od danas dva planirana, na 11. Prvenstvu Mediterana u šahu. Viđena je velika borba, a najviše razloga za zadovoljstvo imaju: Ivan Šarić, predstavnik Hrvatske, nekadašnji prvak Evrope i mladi turski velemajstor Sanal Vahap. Oni su i nakon pet kola zadržali maksimalan učinak.

U duelu nekadašnjih prvaka starog kontinenta, Šarić je uspio da nadigra sunarodnika Zdenka Kožula. Igrana je sicilijanska odbrana, a ljubitelji drevne igre su mogli uživati u sjajnoj partiji, koja je pripala Šariću koji je sjajno sproveo napad i došao do velike pobjede.

Petu pobjedu je uknjižio i Sanal Vahap koji je nadigrao Vegu Žoze Franciska iz portugala crnim figurama.

Šarić i Sanal su se pobjedama osamili na vrhu tabele, a njihov duel u šestom kolu mogao bi riješiti pitanje pobjednika turnira, obzirom da su čitav poen ispred najbližih pratilaca.

U grupi igrača sa četiri poena su naša dva igrača. Internacionalni majstor i aktuelni šampion države, Luka Drašković koji je lijepo savladao, kolegu po tituli iz Egipta, Amera Moheba, ali i velemajstor Milan Draško koji je iskoristio mogučnost da osvoji pola poena i bude slobodan.

U toku je šesto kolo.

Na Evropskom školskom kupu, u grupi do 15 godina, naši predstavnici Peko Đurović i Gorazd Laušević su pobjedama, došli na pola poena iza vodećeg Ismeta Mešića, koji je svoju partiju remizirao.

U grupi do 9 godina Sofija Milović je remizirala svoju partiju pa se trenutno nalazi na diobi od prvog do četvrtog mjesta, a po dodatnim kriterijumima je druga.

Fotografije petog kola