SARADNJA ŠAHOVSKOG SAVEZA I USPJEŠNE FIRME “OSMI RED – D”

U prostorijama društva ”OSMI RED– D”, Podgorica, potpisan je sponzorski ugovor, kojim je ova renomirana kompanija postala sponzor Šahovskog saveza Crne Gore. Ugovor su potpisali: ispred društva ”OSMI RED– D” gospođa Angelina Vuković, izvršni direktor, a ispred Šahovskog savez Crne Gore, gospodin Jovan Milović, predsjednik Saveza.

Potpisani ugovor se odnosi na 2022. godinu, tiče se ženskog i dječijeg šaha, a njegova vrijednost je 3840 eura.

Nekadašnja višestruka šampionka Crne Gore, Angelina Vuković, koja je danas na čelu uspješne kompanije istakla je:

„Šah, kao rijetko koja nauka, sport ili djelatnost, pomaže da se kod djece razvije logika, strategija i taktika. Time djeca postaju sposobnija i spretnija, lakše uče i postižu bolje rezultate u svim oblastima. Zato pozivam sve društveno odgovorne privredne subjekte da pomognemo Šahovskom savezu Crne Gore u nastojanju da uvedu šah u škole i da omoguće svoj djeci da kroz spoznavanje i učenje šaha postanu spremniji za sve školske i životne izazove.“

Predsjednik Šahovskog savez Crne Gore, Jovan Milović iskazao je veliko zadovoljstvo potpisivanja Ugovora, ističući da se samo radi o formalnom aktu, a da je podrška Osmog reda nije izostala ni u prethodnom periodu. Godina koja je pred nama je godina posvećena ženskom šahu, a strateško opredeljenje Saveza je projekat ”Šah u škole” pa će vrijedna pomoć, usmjerena na strateške prioritete, biti iskorištena na pravi način. Strateško partnerstvo sa renomiranom kompanijom je potvrda da se Šahovski savez Crne Gore nalazi na pravom putu.

Napore koje Šahovski savez Crne Gore ulaže u promociju i afirmaciju drevne igre, prepoznaje zajednica, pa je sponzorski pul sve brojniji. Samo zajedničkim snagama možemo uspjeti i ispuniti zacrtane ciljeve. Gens una sumus!