SAOPŠTENJE ŠAHOVSKOG SAVEZA CRNE GORE

U ponedeljak je u Hotelu „Podgorica“ u Podgorici održan sastanak kojem je pored predstavnika 22 kluba, šahista i šahovskih radnika prisustvovalo i rukovodstvo Šahovskog saveza Crne Gore na čelu sa Predsjednikom Lazarom Akovićem kao i predstavnik Uprave za mlade i sport gospodin Branislav Ivanović.

U uvodnom dijelu, prisustnima se obratio gospodin Branislav Ivanović koji je ukazao na potrebu što hitnijeg usaglašavanja akata Šahovskog saveza sa postojećim Zakonom o sportu, kao i  rješavanja duboke krize u Šahovskom savezu i ukazivanja na proces preispitivanja organizacije Evropskog prvenstva za mlade u Budvi. Gospodin Ivanović je izrazio podršku nastojanju da se trenutna situacija što hitnije prevaziđe putem organizacije već najavljene Vanredne sjednice skupštine ŠSCG kao i Izborne sjednice.

Generalni sekretar Dejan Milošević je iskoristio priliku da u cilju smirivanja situacije I prevazilaženja trenutne situacija upozna sve prisutne sa dopisom koje je NVU Potez uputilo Upravi za mlade i sport u kojem ih obavještava da će finansijski izvještaj i svi ugovori oko organizacije Evropskog prvenstva za mlade u Budvi, biti dostavljeni Upravi i kancelariji Šahovskog saveza Crne Gore do 22.aprila tekuće godine.

Predsjednik Lazar Aković je istakao da se Crnogorski savez je već duži vremenski period nalazi u dubokoj krizi i previranjima i da je u cilju prevazilaženja postojeće situacije neposredno pred sastanak podnio ostavku, zajedno sa potpredsjednikom Nikolom Borozanom i članom UO Jusufom Kalamperovićem. Takođe je iskoristio priliku da naglasi da, ukoliko bi se Angelina Vuković kandidovala za mjesto Predsjednika, da se ne bi kandidovao već bi mjesto džentlmenski prepustio dami.

Jedinstveni zaključak sa ovog sastanka je da se 12.aprila održi Vanredna skupština ŠSCG na kojoj će dnevni red biti Raspuštanje organa ŠSCG, Formiranje radne grupe, koja će pripremiti Izbornu skupštinu u roku od 45 dana.

Nakon sastanka svi predstavnici su iskazali zadovoljstvo zbog postignutog dogovora da se krene u reorganizaciju i ozdravljenje narušenih odnosa u Šahovskom savezu Crne Gore.