Saopštenje Šahovskog kluba „7-oktobar“ iz Podgorice,

SLAVLJE ZA NINU-ŠAMPIONKU

Datum: 17.12.2014. godine

Povodom osvajanja šampionske titule za žene, Šahovski klub „7-oktobar“ iz Podgorice proslavio je uspjeh svoje članice Nine Delević.Prvakinju Crne Gore, našu dragu Ninu i ostale goste, uz šampanjac, srdačno su primili Nada i Zoran Ralević sa rukovodstvom ovog kluba.

Slavlju su pored istaknutih članova ovog kluba Budimira Raičkovića, predsjednika Asocijacije menadžera Crne Gore, Duška Koraća, vlasnika i izvršnog direktora PR agencije „PRISMA – korporativene komunikacije“ iz Podgoricei Mika Pejovića legende kluba,prisustvovali su: Angelina Vuković, predsjednica ŠSCG, Dušanka Jovićević, selektorka ženske šahovske reprezentacije Crne Gore, Maja Ljumović, administrator u kancelariji ŠSCG, Branka Milašinović, članica našeg kluba i član Odbora sudija ŠSCG, crnogorski velemajstor Nebojša Nikčević i drugi ljubitelji šaha.

Naša šampionka Nina rođena je Beranka, na sebe je skrenula pažnju još u pionirskoj i omladinskoj šahovskoj konkurenciji nastupajući za šk „Berane“. Zbog prelaska u Podgoricu na studije, a potom i profesionalnog angažmana, privremeno je nestala sa šahovske scene, da bi je uspjeh na Prvenstvu Crne Gore vratio u punom sjaju. Nina je članica ŠK „7-oktobar“ je od sredine 2013. godine.

Podsjećamo šahovsku javnost, da je ŠK „7 oktobar“ faktički nasljednik šk „25-maj“ i da su u njemu igrale naše poznate šahistkinje: Snežana Vujošević (Perović), Dušanka Jovićević, Borka Stevović (Krstić) i Branka Đurović (Milašinović) koja je nakon mnogo godina ponovo tu.

U vrlo prijatnoj atmosferi naglašeno je, daje mnogo godina prošlo bez proslavljanja šahovskih titula, da je ženski šah konstantno u sjenci šahovskih događaja jačeg pola.

Vrijeme koje dolazi, vraćanje šahu mnogih nekad značajnih imena kao što su i članice našeg kluba: Nina Delević, Branka Vujačić, Branka Milašinović, Slavica Popadić (Ljuljđurović), Zora Tomović,njihova energija, motivacija i želja da se na različite načine da doprinos, mora donijeti napredakcrnogorskom ženskom šahu.

S tim u vezišk „7 oktobar“ će nizom aktivnosti u 2015. godini značajno doprinijeti afirmaciji ženskog šaha sa akcentom na prepoznavanjui kvalitetnom usmjeravanju šahovskih talenata.

Posebno važan projekat ovog kluba u sljedećoj godini je osnivanje škole šaha za mlađe uzraste, kojuće organizovati i voditi naša nova šampionka Nina Delević sa Brankom Milašinović i Zoranom Ralevićem.

Zainteresovani za školu šaha mogu se obratiti na telefone:

067 532 005,Branki Milašinović,

069 205 222,Nini Delević,

067-288-585, Zoranu Raleviću,

ili direktno u klubul. M.Vukova20 u centru Podgorice.