Šahovsko školsko prvenstvo Južne regije – Škola „Anto Đedović“ iz Bara se plasirala na državno takmičenje

U osnovnoj školi „Ilija Kišić“ održano je16. novembra 2021  regionalno ekipno školsko takmičenje. Direktorica osnovne škole „Ilija Kišić“, Snežana Mirković, je pozdravila goste i poželjela prijatan boravak i sportske borbe, a zatim otvorila takmičenje.

Pročitan je pravilnik takmičenja i izvučeni turnirski brojevi. Tempo igre je bio 15 minuta po igraču. Učestvovale su tri ekipe koje su pobjednici opštinskih takmičenja u Herceg Novom, Budvi i Baru.

Sastav ekipa:

OŠ Dašo Pavičić, Herceg Novi: Ana Zgogurina, Balša Ilić, Jovan Mirković, Vojin Ružičić, rezerva: Sara Lješković-Nastavnik: Obradović Stevo

OŠ Anto Đedović, Bar: Kojić Adil, Kuroptev Ivan, Ćinćur Viktor, Monahov Danil, rezerve: Mirković Vasilije  i Vlahović Nemanja- Nastavnik: Rodoljub Pikula

OŠ Druga osnovna škola, Budva: Tomislav Minić, Andrej Janković, Andrija Radović, Andrija Nikaljević
Nastavnik: Vesna Bubanja

U prvom kolu sastale su se ekipe škola Dašo Pavičić iz Herceg Novog i Anto Đedović iz Bara. Škola Anto Đedović je pobjedila rezultatom 3:1. Jedini poen za školu Dašo Pavičić donijela je Ana Zgogurina na prvoj tabli.

U drugom kolu ekipa škole Dašo Pavičić je pobjedila Drugu osnovnu školu iz Budve rezultatom 3:1, tako da je treće kolo odlučivalo pobjednika. Poene za školu Dašo Pavičić su osvojili Ana Zgogurina, Jovan Mirković i Sara Lješković.

U trećem kolu škola Anto Đedović iz Bara je postigla maksimalnu pobjedu od 4:0 protiv Druge osnovne škole iz Budve i tako osvojila prvo mjesto. Za školu Anto Đedović su u trećem kolu poene osvojili Kojić Adil, Kuroptev Ivan, Ćinćur Viktor i Monahov Danil koji su savladali Tomislava Minića, Andreja Jankovića, Andriju Radovića i Andriju Nikaljevića.

Konačan plasman:

1.O.Š Anto Đedović, Bar – 4 meč boda, 7 poena
2.O.Š. Dašo Pavičić, Herceg Novi  – 2 meč boda, 4 poena
3.O.Š. Druga osnovna škola, Budva- 0 meč bodova, 1 poen

Pobjednici, OŠ Anto Đedović, iz Bara su se plasirali na državno prvenstvo osnovnih škola.

Takmičenje je proteklo u fer borbi, prijatnoj atmosferi i sportskom druženju.

Fotogalerija: