Reprezentacija motivisana za dobar rezultat

Šahovski Savez Crne Gore ispratio Reprezentaciju na Evropsko ekipno prvenstvo u šahu 

Rukovodstvo Šahovskog saveza Crne Gore (ŠSCG) ispratilo je Reprezentaciju Crne Gore u sastavu Velemajstor Nikola Đukić, Velemajstor Dragiša Blagojević, Velemajstor Dragan Kosić, inter majstori Luka Drašković i Blažo Kalezić, na Evropsko ekipno šahovsko prvenstvo, koje se ove godine igra u Batumiju (Gruzija). Reprezentaciju vodi dugogodišnji selektor Velemajstor Milan Draško. Prvenstvo počinje 24. oktobra i traje 9 dana, a pokrovitelj i ove aktivnosti ŠSCG je Ministarstvo sporta i mladih.

Na takmičenju učestvuje 40 reprezentacija, a Crna Gora je 31 nosilac, po rejtingu. Bez obzira na ovu poziciju, očekivanja selektora i reprezentativaca su visoka i svi se nadaju dobar rezultat. Očekivanja su da ozbiljno iskustvo velemajstora i borbenost mladih igrača doprinesu mnogo boljem plasmanu nego što je rejting. Reprezantitavac Luka Drašković ovim povodom kaže: ”Imamo velike ambicije, ali naša očekivanja nisu prevelika, to jest očekujemo da ostvarimo rezultat od 20-25 mjesta.”

Selektor Reprezentacije Milan Draško kaže da je veliko zadovoljstvo biti dio takmičarske atmosfere ovako velikih takmičenja kakva su Olimpijade i Evropska prvenstva. “Na ovo Prvenstvo idemo ovjenčani nekom vrstom slave sa prošlogodišnje Olimpijade, koja je takođe igrana u Batumiju, kada smo dijelili od 25-38 mjesta od preko 180 ekipa. Vjerujem da ćemo igrati dobro, to je iskusna ekipa i optimista sam.”-zaključuje Draško.  

https://montenegroclick.me/reprezentacija-motivisana-za-dobar-rezultat/
http://www.antenam.net/sport/ostalo/137030-sscg-ispratio-reprezentaciju-na-evropsko-prvenstvo-u-sahu