OTKAZANO POLUFINALE PRVENSTVA CRNE GORE U ŠAHU ZA 2020. GODINU

Podgorica, Berane 13-15.mart 2020. godine

Šahovski savez Crne Gore se ovih dana aktivno interesovao za mogućnost održavanja  polufinalnih turnira vezano za poznate zdrastvene razloge. Nijesmo dobili ni jednu informaciju od zvaničnih organa kod kojih smo se interesovali,  da ne bi trebalo da održimo ova takmičenja, posebno uzimajući u obzir karakter turnira i broj  prijavljenih učesnika. Zbog toga  smo vas jutros obavjestili da  će se polufinalna takmičenja održati po predviđenom rasporedu, ali bez publike.

Danas je na konferenciji za medije nadležnih državnih organa, koja je organizovana povodom epidemije korona virusa, saopštena  naredba o zabrani održavanja sportskih manifestacija u zatvorenom i otvorenom prostoru. Želeći da provjerimo vrijeme stupanja na snagu date naredbe (da bi mogli da održimo takmičenja obzirom da traju samo tri dana a da je veliki broj igrača već došao iz drugih mjesta) a imajući malo vremena na raspolaganju kontaktirali smo telefonom Institut za javno zdravlje.  Saopšteno nam je da  zabrana održavanja sportskih manifestacija u zatvorenom i otvorenom  prostoru stupa na snagu ODMAH.  

Pošto zbog kratkog vremena nijesmo bili u mogućnosti da provjerimo informaciju na drugi način a kako smo u obavezi da se u potpunosti pridržavamo naredbi državnih organa u borbi protiv epidemije korona virusa otkazujemo Polufinalne turnire ali i sve druga takmičenja do roka koji odredi Vlada Crne Gore u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje.

O sledećim aktivnostima Šahovskog saveza bićete blagovremeno obavješteni.

Turniri će se održati u Podgorici i Beranama od 13. do 15. marta 2020. godine.

Moguce se prijaviti jedino pismenim putem -mejlom, slanjem prijavnog listića koji se takođe nalazi u atačmentu.

72. prvenstvo Crne Gore u šahu. održaće se od 1. do 9. maja u Podgorici.

This image has an empty alt attribute; its file name is logoMSM.jpg
POKROVITELJ PRVENSTVA