RAPID TURNIR SK „BUDUĆNOST“ 2019 (3)

Nastavlja se bogat šahovski program u godini jubileja 70 godina ŠK Budućnosti

Šahovski klub Budućnost iz Podgorice tokom 2019. godine proslavlja veliki jubilej 70 godina od osnivanja. Tim povodom će se u subotu, trinaestog aprila, sa početkom u 10 sati, održati Rapid turnir u prostorijama Kluba, a takmičenje se igra po Švajcarskom sistemu u 7 kola, sa tempom igre 15 minuta po igraču i rejtinguje se.

Prema riječima Dušana Koraća, predsjednika ŠK Budućnost, u subotu trinaestog aprila, sa početkom u 11 sati, će se ponovo održati popularni “cuger” turnir, sa tempom igre od 5 minuta po igraču, dok je poslednji vikend (26-28 aprila) rezervisan za Open turnir koji će se igrati po švajcarskom sistemu u 5 kola.Tempo igre za ovaj turnir je 90 min po igraču + 30 sekundi za svaki potez, što je izazov za sve ambiciozne crnogorske šahiste.

“ŠK Budućnost i ove godine računa na podršku kompanija i institucija koje su tradicionalni prijatelji crnogorskog šaha i tradicionalno podržavaju ŠK Budućnost značajno doprinoseći u osvajanju svih titula za koje se klub nadmetao, a to su prije svih Šahovski savez Crne Gore, Aerodromi Crne Gore, Kompanija “13. Jul Plantaže”, Lovćen životna osiguranja, Vodovod – Podgorica, Ministarstvo sporta, Opština Podgorica, i drugi.” – zaključuje Korać.

Prema riječima Mladena Popovića, sekretara ŠK Budućnost koji je i šahovski Internacionalni Arbitar, svi turniri će biti rejtingovani. “Pravo nastupa na prvom Open turniru ŠK Budućnost imaju igrači koji se prijave organizatoru i izvrše uplatu upisnine od 10 eura, do petka 26.04.2019. u 9.30 h, jer je broj učesnika ograničen na 35. Prednost imaju igrači koji ranije izvrše uplatu. Nagradni fond će se formirati od ukupne upisnine, a nagrade su nedjeljive. Sličan princip će biti i na Rapid i brzopoteznim turnirima” – zaključuje Popović.  

PRiSMA – korporativne komunikacije,
Ovlaštena agencija za odnose sa javnošću šahovskog kluba „Budućnost”   RASPIS TURNIRA

Vrijeme održavanja: 13 (subota) april. 2019 u prostorijama kluba sa početkom u 10 sati.

Sistem takmičenja: Švajcarski sistem, 7 kola,10min.+5sec po  igraču . Turnir se rejtinguje.

Prijava:Pravo nastupa imaju igrači koji se prijave organizatoru i izvrše uplatu upisnine na žiro račun 510-9096-09 CKB najkasnije do subote do 9,30 sati.Prednost imaju irači koji ranije izvrše uplatu.Upisnina iznosi 5 eura. Broj učesika je ograničen (35).Organizator zadržava pravo da pozove do tri igrača.

Nagradni fond  ce se  formirati od upisnine.

Nagrade su nedjeljive, odlčuje plasman na tabeli. Nagrade se ne mogu akumulirati.

PRIJAVE I IFORMACIJE: IA MLADEN POPOVIĆ,glavni sudija:

069/240 213, e-mail: buduchess@t/com.me

Direktor turnira : DUŠAN KORAĆ

Pokrovitelji:ŠK“Budućnost“,Prisma-korporativnekomunikacije,ŠSCG