Radna posjeta Beranama – novi impuls beranskom šahu!

Šahovski savez Crne Gore, Opština Berane i šahovski klubovi “Berane” i “Gambit” zajedničkim snagama nastaviće rad na popularizaciji šaha u ovoj našoj opštini. 

Delegacija Šahovskog saveza Crne Gore, koju su činili: Jovan Milović, predsjednik ŠSCG, Predrag Nikač, sportski direktor ŠSCG i Mitar Đukanović, posjetila je Berane. Tokom sastanka sa predsjednikom Opštine Berane Vukom Todorovićem konstantovana je ranija uspješna saradnja, uz razgovor o unapređenju iste. 

“Spremnost Opštine Berane da pomogne aktivnostima Šahovskog saveza Crne Gore je neupitna, a sigurno da ćemo u budućnosti još snažnije podržati dešavanja, jasno prepoznajući značaj drevne igre, a pogotovo njen značaj za najmlađu populaciju.” – istakao je predsjednik Todorović. 

Sastanku sa Todorovićem, prisustvovao je i direktor direktorska za sport, Zoran Jojić, koji je istakao spremnost Ministarstva sporta i mladih, da podrži sve aktivnosti koje su razmatrane na sastanku.

Posjeta Beranama okončana je odigravanjem simultanke sa najmlađim šahistima grada na Limu. Simultanku su odigrali Predrag Nikač i Jovan Milović, a svi učesnici simultanke su nagrađeni vrijednim poklonima. 

Ovom prilikom uručena je donacija domaćinima, pa je šahovska škola dobila nove naslove u svojoj biblioteci, koji će joj pomoći u stvaranju novih šampiona, te nove table i satove, dok će u okviru sportskog kompleksa u Beranama, biti postavljen veliki baštinski šah, koji je poklon Šahovskog saveza Crne Gore.