Prvi Memorijalni turnir “Đorđe Konjević”

Prvi Memorijalni turnir “Đorđe Konjević” je održan u okviru 46. Praznika Mimoze u subotu, 28.02.2015. god. sa početkom u 10:00 h. Turnir u organizaciji Šahovskog kluba Herceg Novi i Šahovskog saveza Crne Gore održan je u hotelu Adria u Igalu, a partije su igrane po tempu od deset minuta po igraču. Nagradni fond je iznosio 500,00€ (raspodjeljen u sedam nagrada) + 150€ fond za specijalne nagrade (najbolji domaći igrač, najbolji domaći omladinac, najbolji domaći veteran i dvije nagrade novskim zaslužnim šahovskim radnicima).

Prisutne je pozdravio predsjednik Šahovskog kluba Herceg Novi Stevan Lepetić koji je podsjetio na značaj FM Đorđa Konjevića za šah u Herceg Novom i Crnoj Gori, a zatim je turnir otvorila predsjednica Šahovskog saveza Crne Gore Angelina Vuković u prisustvu funkcionera šahovskog saveza, sekretara šahovskog saveza IM Bora Miljanića i Vanje Draškovića, potpredsjednika Upravnog odbora Šahovskog saveza Crne Gore. Učestvovalo je 45 šahista, među kojima i učenici FM Konjevića.

Posle 9. kola pobjedio je mk Veljko Šćekić sa 7,5 poena. Pobjednik je osvojio pehar i nagradu od 150 evra. Isto poena ima i drugoplasirani velemajstor Dragiša Blagojević (ali slabiji Buholz). Treće mjesto osvojio je Vlatković Miloš sa 6,5 poena, koliko ima i Draganić Veljko koji se plasirao na četvrto mjesto. Nagrade su uručili članovi familije pokojnog FM Đorđa Konjevića.

TABELA/REZULTATI/STATISTIKA »»»

(preuzeto sa SAHOVSKE HRONIKE br 807).