PRVI KONGRES EVROPSKE ŠAHOVSKE UNIJE (ECU) Bar, 7 -11 . oktobar 2015.

 

08.10.2015. god.
U Baru je, u Hotelu Princess,  počeo sa radom Prvi Kongres Evropske šahovske unije (ECU). Održana je prva sjednica Statutarne komisije. Pored članova Komisije u radu komisije je učestvovao veliki broj delegata jer se diskutovalo o brojnim  promjenama pravilnika Evropske šahovske unije o kojima će odlučivati predstojeća Skupština. Sjednicom je  presjedavao njen predsjednik Gunnar Bjornsson  sa Islanda a predlog pravilnika je izložio generalni sekretar ECU-a Theodoros Tsorbatzoglou iz Grčke. Jedno od važnih pitanja bilo je i uspostavljanje što jasnijih kriterijuma vezanih za konkurisanje za organizaciju takmičenja iz kalendara ECU. U ovom pogledu i naša delegacija je imala niz  predloga.

Izvjestaj o prvom radnom danu na Kongresu Evropske šahovske federacije koji smo preuzeli sa sajta ECU -a mozete pogledati ovdje »»»

Danas popodne  su na program sjednice Sudijske komisije I Komisije za pravila.

Na kongresu će biti prisustan veliki broj delegata iz više od 40 zemalja. Većina je već stigla i učestvuje u radu komisija.

Generalna Skupština Evropske šahovske federacije. zasijedaće u subotu,desetog okotbra, (10.10.2015). godine sa početkom u 10,00 časova.

Boro Miljanić.