Prvenstvo Osnovne škole Mileva Lajović Lalatović, Nikšić 09.oktobar 2021

.

U Nikšiću je nastavljena Akcija šah u škole. Treća osnovna škola u Nikšiću koja je održala svoje prvenstvo bila je škola Mileva Lajović Lalatović. U ovoj školi je viđen najkvalitetniji šah u dosadašnjem dijelu akcije. To ne čudi jer je ova škola aktuelni šampion Nikšića i u njoj redovno radi šahovska sekcija koju već petnaestak godina bez prekida i izuzetno kvalitetno vodi profesor Ranko Ćosović.
Učestovala su 22 učenika. Prvo mjesto osvojio je Pavle Tijanić koji je pobjedio sve protivnike. Drugi je bio Đurđevac Lazar a treći Dubljanić Marjan. U konkurenciji do četvrtog razreda najbolji je bio Maksim Šarančić.


Tempo igre bio je 10 minuta po igraču a igrano je sedam kola. Igrano je u lijepo uređenom holu koji je i ranije bio poprište mnogih šahovskih turnira. Svi učenici su dobili diplome za učešće, prva trojica za osvojena mjesta. Podijeljena su dva šaha za najbolje u generalnom plasmanu i u konkurenciji mlađih razreda kao i veliki broj knjiga. Takmičenje je posjetila direktorica škole Irena Vasiljević koja je za sve učesnike obezbjedila sokove.
Prvenstvo su organizovali Ranko Ćosović i Boro Miljanić. Sudili su Luka Lješković i Momčilo Pekić.

Rezultati: http://chess-results.com/tnr583572.aspx?lan=1
https://www.facebook.com/mllalatovic/