Prvenstvo OŠ”Luka Simonović” Nikšić

U srijedu 25.marta 2015.god. održano je prvenstvo O.Š. „Luka Simonović“- Nikšić u šahu. Učestvovalo je 16 učenika u finalnom turniru koji su selektovani kroz turnire od IX do I razreda. Šahovsku sekciju vode Momo Kosović i Branko Mandić fide trainer DI, a od ove godine angažovan je i pomoćni trener OŠK“Trebjesa“ Momčilo Pekić, šahovski entuzijasta.
Ova škola ima dugu šahovsku tradiciju i brojne uspjehe od svog postanka, a pomenimo da je bila ekipni prvak Crne Gore zadnji put 2012.god. Ovi uspjesi su vezani za nastavnika Banićević Gojka koji je sada u penziji i WIM Tijane Blagojević (2268) koja je sada u srednjoj školi.
Sekcija ima razumijevanje kolega nastavnika, a i podršku direktorice Nade Dubljević i pomoćnika Spasoja Gardaševića, koji su uz upravu OŠK“Trebjesa“ obezbijedili značajne nagrade za svoje mlade šahiste.
Momo Kosović: „ Interesovanje učenika za šah je veliko, zato smo kao i prethodih godina morali napraviti kvalifikacije za ovo prvenstvo“
Branko Mandić: „Teško se može ponoviti uspjeh iz 2012.god. Prošle godine smo bili treći u Opštini, što je bilo više od plana, a ove godine smo ozbiljni kandidati za odlazak na državno u Baru. Iz sekcije ove škole su 4 člana koji su na Ekipnom pionirskom prvenstvu Crne Gore za 2014.god. podijelili prvo mjesto sa ekipom iz Pljevalja“
Momčilo Pekić: „ Pošto je moje životno opredeljenje rad u prosvjeti, rad sa pionirima u šahu me dodatno motiviše.“
Tempo igre je bio 10 minuta po igraču, a postignuti plasman finalnog turnira je:

Mjesto Učenik Razred

1. Mandić Stefan IX
2 . Draganić Petar VII
3. Mandić Teodora VIII
4. Džaković Petar IX
5. Mandić Anastasija II
6. Dendić Milan II
7. Pajović Vukašin III
8. Dendić Danilo II
9. Kadović Rade III
10. Tomašević Nađa III
11. Bojić Nemanja III
12. Tomašević Kristina II
13. Vućić Stevan II
14. Jovović Marta III
15. Kamčev Ilija I
16. Kalezić Miloš II

Najbolji je bio prvokategornik Mandić Stefan višestruki prvak Crne Gore i učesnik Balkanskih, Evropskih i Svjetskih prvenstava. ” Na prvenstvima škole učestvujem od II razreda kada sam bio 19-ti od 43 učenika, zato poručujem mlađima da se ne obeshrabre i da budu uporni”- kaže višestruki prvak OŠ“Luka Simonović“, kome je ovo poslednje učešće na školskim takmičenjima, jer dogodine prelazi u srednju školu, a cijeneći dosadašnje uspjehe u šahovskoj sekciji i OŠK“Trebjesa“, Stefan je nagrađen sa digitalnim šahovskim satom.
Aktivnosti OŠK“Trebjesa“ možete naći na sajtu kluba: http://sahovskiklubtrebjesa.weebly.com/

fide trainer DI Mandić BrankoALIM7738 ALIM7739 ALIM7802 ALIM7805 ALIM7806 ALIM7808