Prvenstvo OŠ Bogdan Kotlica – Boan, Jocović Vladimir i ove godine prvak

 

U okviru “Dana zimskih sportova” održano je prvenstvo škole za 2017 godinu 28 februara od 11h u kabinetu fizike ispod slika Nikole Tesle i Mihaila Pupina. Koordinator šahovske sekcije Branko Mandić, DI Fide, ovim prvenstvom počinje seriju prvenstava u 6 škola u kojima OŠK Trebjesa volontira šahovske sekcije. Nastupilo je deset najboljih šahista u školi od 20 kolko je članova sekcije od ukupno 40 učenika ove škole.

Igralo se na 10min, pet kola, švajcarsko parovanje. U odsustvu Direktorice Danijele Šobić, prvenstvo je otvorila sekretarica škole Jelena Cerović, član UO OŠK Trebjesa, a takođe na kraju turnira uručila nagrade najboljim. U Uskočkom kraju se rado igra šah, pa učenici imaju dobru podršku od Uprave škole.

Partije su bile borbene i izjednačene, a to se vidi iz dosta remiziranih partija. Najbolji se očekivao između Grdinić Grubana, Čurović Dragana, Jocović Vladimira i Čurović Milana, koji je u Kotoru u svom uzrastu bio drugi. Međutim u konkurenciji za prva četri mjesta umješali su se Ašanin Gvozden i Čurović Ivan. Kao i prošle godine prvak je bio Jocović Vladimir, nosilac bronzane medalje na rapid prvenstvu Crne Gore, mada je odluka pala u zadnjem kolu. Za osvajanje drugog mjesta igrala se majstorica na po 5 min jer su takmičari imali jednak broj bodova.

Konačni plasman je bio: Jocović prvi, Čurović Dragan drugi, Čurović Ivan treći i Ašanin Gvozden četvrti.