PRVENSTVO EVROPE ZA ŽENE 2019 – EUROPEAN WOMEN’S INDIVIDUAL CHESS CHAMPIONSHIP 2019

NIKOLINA KOLJEVIĆ NA PRVENSTVU EVROPE

Raspis: link

Zvanični link http://eiwcc2019.tsf.org.tr/

Lista učesnica : http://chess-results.com/tnr423302.aspx?lan=1

Na Prvenstvu Evrope za žene koje će se održati od 11.do 22.aprila 2019. godine u Antaliji u Turskoj,  Crnu  Goru će predstavljati mlada Nikolina Koljević, reprezentativka  Crne Gore u šahu, višestruka kadetska i omladinska prvakinja države.


Talentovana sedamnaestogodišnja Cetinjanka je nedavno, u veoma jakoj konkureciji, postala šampionka i u seniorskoj konkurenciji, pobjedivši i našu najbolju šahistkinju Aleksandru Milović. Radi se o velikoj nadi našeg šaha pa je Šahovski savez Crne Gore odlučio da joj omogući učešće  na  šampionatu Evrope za žene.  Ovo će biti  Nikolinin debi u najjačoj evropskoj konkurenciji i prilika da se sretne sa najboljim evropskim šahistkinjama. Nema sumnje da če joj ovakvo iskustvo koristiti u daljoj karijeri.

Nikolina se intezivno priprema za prvenstvo Evrope. Njen klub,  ŠK Crnogorac je uz pomoć Šahovskog saveza Crne Gore omogućio da Nikolina na prvenstvu Evrope nastupi u najboljoj formi jer trenutno sa mladim cetinjskim šahistima radi čuveni velemajstor i trener Ivan Sokolov.