Prva liga – Nikšić i Rudar u eliti

Šahisti Šahovskog kluba Nikšić podarili su klubu najljepši poklon za stoti rođendan. Plasirali su se u Premijer ligu, može se reći ekspresno nakon sto su prošle godine nastupali u Drugoj ligi. 

Nikšićani su bili osjetno jači od konkurencije i prvi su prošli kroz cilj sa osam pobjeda i jednim neriješenim rezultatom. Za Nikšić su nastupali: velemajstor Slaviša Brenjo, fide majstori Veljko Draganić, Igor Sarić i Vesko Grbović, kao i Aleksandar Perošević, Mitar Đukanović, Marko Međedović i Vladimir Perović. 

Nakon 5 godina pauze Nikšić će ponovo zaigrati u Premijer ligi i sigurno je da će biti “tvrd orah” u društvu najboljih. 

Uz Nikšić, povratak u Premijer ligu je obezbijedila i ekipa Rudara, koja je takođe godinama tradicionalno nastupala u Premijer ligi. Mladi Miroljub Ćirović i iskusni i legendarni velemajstor Dušan Rajković predvodili su Pljevljake do povratka u elitu. Osim njih igrali su: Vidan Jakić, Milenko Lončar, Radomir Matović, Marto Čvorović i Rajko Knežević. 

Bronze su pripale šahistima Cetinja, a sa bronzanim odličjima iz Herceg Novog se vraćaju: Dragan Savović, Mihailo Bukvić, Dragan Ljesar, Milojko Kandić, Mitar Adžić, Milan Vico i Miroslav Mitrović. 

Na tabeli slijede: Berane, 7. Oktobar, Rumija, Zora i Osnovne i srednje škole. 

Društvo prvoligaša napuštaju ekipe Plavskog jezara i Brskova. Dok će kako je već navedeno u Prvoj ligi nastupati i ekipe Dijagonala i Dame, dok će imena preostala dva učesnika biti poznata u septembru kada je na programu Druga liga.