Prva liga – Dama i Rumija novi premijerligaši

Nakon uzbudljivih devet kola okončana je i Prva liga u šahu. Novi premijerligaši postale su ekipe Dame iz Budva i Rumije iz Bara, dok se u Drugu ligu sele Osnovne i srednje škole iz Pljevalja i Rokada iz Bijelog Polja.

Dama je ekspresno izborila povratak u društvo najboljih, a u devet kola ostvarila je osam pobjeda i jedan neriješen ishod. Zlatne medalje pripale su: Nikoli Radovanoviću, Boru Miljaniću, Luki LJeškoviću, Stefanu Mandiću, Momčilu Pekiću, Nikoli Bajkoviću i Aleksi Dodereviću.

Rumija je iskoristila ukazanu šansu i pomalo iznenađujuće izborila naredne godine nastup u društvu najboljih. Uspjeh Barana omogućili su: Goran Todorović, Davor Drašković, Rodoljub Pikula, Nikola Vraneš, Zoran Popović, Vladimir Lukšić, Gani Biša, Saša Kovačević i Pavle Lekić.

Bronzana medalja pripala je šahistima Zete za koju su nastupali: Emanuel Lazić, Mihailo Pušara, Ilija Milović, Igor Vujačić, Srđan Darmanović, Miomir Tripunović, Zoran Lakušić i Radomir Knežević.

Četvrto mjesto pripalo je Zori, peto Cetinju, šesto Dijagonalama, sedmo je Berane, dok je će ekipa 7. Oktobra i naredne godine nastupati u Prvoj ligi zahvaljujući osmom mjestu.

U Drugu ligu se sele ekipe Osnovnih i srednjih škola iz Pljevalja i Rokade iz Bijelog Polja.

Druga liga biće odigrana u septembru mjesecu a nakon toga biće poznati svi učesnici Prve lige naredne godine.