PRVA – KONSTITUTIVNA SJEDNICA UPRAVNOG ODBORA ŠSCG

Prva – konstitutivna sjednica Upravnog odbora Šahovskog saveza Crne Gore održana je 27. aprila u prostorijama ŠSCG u Podgorici. Sjednici su prisustvovali predsjednica UO Angelina Vuković, članovi Vladimir Pajković, Vanja Drašković, Željko Obadović, Dragutin Durutović, Nikola Đukić, Jovan Milović i Dragan Popadić, kao i predsjednik Nadzornog odbora Ismet Skenderović. Dnevni red je bio izuzetno bogat, sa čak 19 različitih tačaka, pa je sjednica trajala nešto više od 4 sata.

upravni_odbor_SSCG

Na sjednici su donijete sledeće odluke:

 1. Za potpredsjednike ŠSCG imenovani su Vladimir Pajković i Vanja Drašković.
 2. Za v. d. tehničkog administratora do izbora putem konkursa imenovana je Maja Čarapić.
 3. Za v. d. selektora muške reprezentacije na Olimpijadi u Tromzu izabran je Boro Miljanić.
 4. Za v. d. selektora ženske reprezentacije na Olimpijadi u Tromzu izabrana je Dušanka Jovićević.
 5. Rejting adiminstrator će u narednom periodu biti Igor Vujačić.
 6. Izabran je Stručni odbor u sastavu: predsjednik Boro Miljanić, članovi Predrag Nikač, Aleksandra Milović, Antun Vih i  Mladen Popović.
 7. U Takmičarsku komisiju su izabrani: predsjednik Nebojša Nikčević, članovi Saša Batrićević i Blažo Kalezić. Takmičarskoj komisiji će u poslu pomagati novoimenovani koordinatori za Premijer ligu Vanja Drašković i Jovan Milović, koordinator za Prvu ligu Mihailo Bukvić i koordinator za Drugu ligu Željko Obadović.
 8. Za predsjednika Odbora sudija imenovan je Igor Vujačić, dok su članovi Branka Milašinović i Goran Vukadinović.
 9. U disciplinskoj komisiji će u narednom periodu biti predsjednik Momir Bošković, članovi Dragan Lekić, Zoran Ralević, Slobodan Čavor i Mitar Šaranović.
 10. Izabrana je i Komisija za pionirski i omladinski šah u sastavu: predsjednik Radojica Dabetić, članovi Milinko Rabrenović i Zoran Radošević.
 11. Delegat Crne Gore na FIDE kongresu u Tromzu će biti Nebojša Nikčević, osim ako bude pozvan u reprezentaciju, u kom slučaju će ga zamijeniti Jovan Milović.
 12. Usvojen je dopunjeni kalendar takmičenja za 2014. godinu.
 13. Odlučeno je da će u narednom periodu poslove knjigovodstva u Savezu obavljati agencija „Victoria System“ iz Podgorice.
 14. Urednik sajta će i dalje biti Đorđije Brajović.

Članovi UO su upoznati sa zatečenim stanjem osnovnih sredstava, rekvizita i knjiga u prostorijama Saveza, kao i radovima na uređenju prostora obavljenim od izborne sjednice Skupštine ŠSCG do prve sjednice UO.
Razgovarano je o aktuelnoj finansijskoj situaciji u Savezu i zatečenim obavezama, sa posebnim osvrtom na finansijske aspekte odlaska reprezentativnih selekcija na Olimpijadu. Konstatovano je da, uprkos teškom materijalnom stanju, odlazak nacionalnih timova u Tromzo ne može biti doveden u pitanje.
UO je informisan o najavljenim posjetama Crnoj Gori potpredsjednika FIDE Alija Nihata Jazićija i Borisa Kutina, kao i kandidata za predsjednika FIDE i jednog od najvećih šampiona u istoriji šaha Garija Kasparova.
Sastavljena je lista potencijalnih sponzora Saveza i postignut dogovor da se što prije krene u obezbjeđivanje sredstava za finansijsku konsolidaciju ŠSCG.