Prilozi za novu knjigu o crnogorskom šahu

Dame i gospodo , šahovski poletarci i veterani crnogorskog šaha

 

Prihvatajući ideju Radojice Grbe, predsjednika ŠSCG, planiram da napišem knjigu o duhu naših šahista, najsnažnije izraženog kroz anegdote s raznih šahovskih dešavanja. Osnovu buduće knjige činiće završno poglavlje monografije  ,,Crno bijela polja Crne Gore” iz 2009 koje će biti dopunjeno i obogaćeno vašim novim prilozima. To bi bila još jedna naša zajednička knjiga koja bi prikazala duh, duhovitost i smisao za šalu učesnika šahovskog života, dimenziju jednako važnu kao sama igra.

Zato vas ljubazno molim za pomoć i podršku u ostvarenju ovog projekta koju možete da iskažete na sledeći način:

  • da pošaljete anegdote koje znate ili ste čuli sa 64 polja   
  • da pošaljete efektne minijature koje ste odigrali ili zabilježili i koje će biti sastavni       

    dio naše priče o genijalnostima i previdima

  • bilo bi dragocjeno da uz to pošaljete vaše kratke i zanimljive originalne priloge ili komentare o dešavanjima i ličnostima iz našeg šaha.

Za saradnju računam na sve šahiste: od poletaraca do velemajstora, od dama do veterana, čija ce imena biti naznačena uz ispričane priloge.

Ne budite lijeni, oživite sjećanja na trenutke radosti i smijeha I pretočite ih u tekst koji treba da sadrži iskru duha ili poentu, koja će biti stilski dotjerana. Poželjne bi bile i zanimljive fotografije

Ovom knjigom zahvatićemo jos jedan segment  našeg šahovskog druženja a knjiga će biti objavljena kad napravimo koš anegdota.

 

Prijateljski pozdrav

Maksim Lutovac , tel: 069/ 404 – 833

 

Priloge slati na adresu

 

  1. Maksim Lutovac

Makedonska 5, 85000 Bar,

E-mail: milunl@t-com.me

  1. Šahovski savez CG

Ulica 4 jula 37, Podgorica

E-mail: office@sahcg.me