Prijem šahista kod predsjednika SO Kotor

sahkotorPredsjednik Skupštine Opštine Kotor Nikola Bukilica primio je članove šahovskog kluba »Kotor« i čestitao im na velikom uspjehu, plasmanu u Premijer ligu Crne Gore. Prijemu su prisustvovali predsjednik i sekretar kluba Veselin Salamadija i Antun Vih, kao i legenda kotorskog i crnogorskog šaha majstor Momčilo Ćetković.

 

Šahisti su zahvalili predsjedniku Bukilici na ukazanoj pažnji i istakli želju da sljedeće godine izbore opstanak u elitnom društvu. Podsjetili su da im to nije uspjelo u Premijer ligi 2012. godine, kada nijesu imali dovoljno sredstava i uslova za kvalitetne pripreme. Posebno su istakli nemogućnost adaptacije klupskih prostorija, što blokira stručni rad svih selekcija, a posebno edukaciju najmlađih šahista.
Predsjednik Bukilica izrazio je dobru volju i spremnost lokalne samouprave da pomogne u stvaranju boljih uslova za rad šahovskog kluba »Kotor«, naglašavajući da šah ima značajnu vaspitnu ulogu, te da je potrebno što više mladih upoznati sa ljepotama ove drevne igre.
Tokom razgovora istaknuto je da je šah popularan kod kotorske omladine, jer ovu drevnu vještinu u velikom broju kao nastavni predmet izučavaju učenici osnovnih škola »Savo Ilić« i »Njegoš«.
Značajniji rezultati, ipak, ne mogu se postići bez stručnog rada u prostorijama šahovskog kluba.
Predsjednik Skupštine Opštine Kotor Nikola Bukilica, na kraju prijema, poželio je kotorskim šahistima uspješan rad i dobre rezultate u narednim takmičenjima.