Potpisan sporazum o saradnji između Crnogorskog školskog sportskog saveza i Šahovskog saveza Crne Gore

Povratak šaha u škole bliži za korak

Nakon potpisivanja ugovora sa Ministarstvom prosvjete i Evropskom šahovskom unijom, Šahovski savez Crne Gore je nastavo  širenje baze za sprovođenje projekta Šah u škole, potpisivanjem ugovora sa Crnogorskim školskim sportskim savezom.

Predsjednik Šahovskog saveza Crne Gore Jovan Milović i njegov kolega iz Crnogorskog školskog sportskog saveza Budimir Vukićević potpisima su ozvaničili sporazum koji predviđa unapređenje i razvoj šaha u školama, kroz sistematsku, stratešku i partnersku brigu. To podrazumijeva promociju drevne igre kao odličnog vaspitno-obrazovnog sredstva u procesu formiranja zdravih, uspješnih i odgovornih mladih ljudi, razvoj šaha kao školskog sporta i identifikacija šahovskih talenata i usmjeravanja u odgovarajuće šahovske klubove.

Sporazumom je previđeno objezbeđivanje dostupnosti prostora, opreme i rekvizita djeci,  angažovanost profesora koji žele da mladima prenesu ljubav prema drevnoj igri i osnovna  šahovska znanja, ali i trenera i drugih stručnjaka, specijalizovanih za šah.

Više podataka možete naći na linku: https://www.dan.co.me/?nivo=3&rubrika=Sport&clanak=771001&datum=2020-12-08