Polufinale seniorskog Prvenstva Crne Gore 2018. godinu. – MUŠOVIĆ POBJEDNIK

Rezultate, parove, tabelu i ostalu statistiku možete pogledati na ovom linku

MUŠOVIĆ POBJEDNIK

 

Nakon šest dana velikih šahovskih borbi, u Podgorici je završeno Polufinale prvenstva Crne Gore u šahu pobjedom Armina Mušovića. On je osvojio sedam poena iz devet partija koliko i internacionalni majstor Dušan Lekić ali je imao bolji rezultat prema dopunskim kriterijumima. Mladi Bjelopoljac je zasluženo trijumfovao i poboljšao svor rejting za 30 poena iako je bio tek šesti favorit po rejtingu.

Polufinalni turnir je bio veoma jakog sastava. Učestvovao je 41 takmičar od kojih 3 internacionalna majstora, dva fide majstora  i veliki broj perspektivnih crnogorskih mladih šahista koji su pokazali da se na njih mora ozbiljno računati. Raduje  rezultat mlade reprezentativke Nikoline Koljević koje je uspješno nastupila u muškoj konkurenciji i sa osvojenih 5 bodova  popravila svoj rejting za čak 54 poena.

Za  jubilarno 70. Seniorsko prvenstvo Crne Gore u šahu koje će se održati od 20. do 30. jula ove godine direktno su se plasirali Armin Mušović, Dušan Lekić i Predrag Nikač dok su sledeće plasirani stekli mogućnost da na šampionatu učestvuju kao rezerve ako se za to stvore uslovi.

Uslovi za igru i Hotelu Bambis su bili odlični. Šest prvoplasiranih su osvojili novčane nagrade, prvoj trojici su pripale medalje a pobjedniku pehar.  Sudije na turniru bili su Zoran Peruničić i Branka Milašinović.

Organizatori ovog interesantnog takmičenja bio je Šahovski savez Crne Gore a pokrovitelj Ministarstvo sporta kroz program sufinansiranja sportskih saveza u 2018. godini.

FOTO GALERIJA POSLEDNJE KOLO

FOTO GALERIJA IV KOLA

FOTO GALERIJA III KOLA

FOTO GALERIJA I i II KOLA