Pojedinacno seniorsko prvenstvo Crne Gore – ČETVRTO KOLO 13.12. 2014.

1.	Blagojević – Draško	 1-0
2.	Krstonijević –Drašković	 remi
3.	Draganić – Kontić	 remi
4.	Kosić – Potpara		 0-1
5.	Nikčević- - Pečurica	 1-0
6.	Đukić -  Kalezić	 1-0

Blagojević-ĐukićOvo kolo je bilo prava poslastica za gledaoce, veoma borbeno sa velikim brojem lijepih i odlučenih partija.

Relativno brzo su remizirali Nikšićani Draganića i Kontića i to je bila jedina partija bez varnica.

Na šampionatu je zabilježena prva minijatura. Mladi Pečurica je permutovao redosled poteza i izgubio već u deset poteza što je zaista rijetkost na turnirima ovakve snage.

Đukić ne posustaje već grabi ka novoj tituli. Večeras je igrao odlično protiv Blaža Kalezić i pobjedio u efektnom napadu. Igrana je francuska odbrana a Đukić je kao bijeli rano krenuo u napad vodeći računa samo o protivničkom kralju. Poentirao je atraktivnom žrtvom topa nakon koje je slijedio neizbježni mat.

Mladi Pljevljak Nikola Potpara dokazuje izuzetan talenat i nastavak dobre forme sa nedavno završenog turnira u Beogradu. Večeras je crnim figurama savladao jednog od glavnih favorita za titulu velemajstora Dragana Kosića. Kosić je najveće negativno iznenađenje turnira jer ima dva poraza bez pobjede a Potpara se zasluženo nalazi na diobi prvog mjesta.

U partiji kolega po tituli Blagojevića i Draška, viđena je beskompromisna borba. Blagojević je dugo pokušavao da realizuje bolju strukturu pješaka u završnici topa i skakača protiv topa lovca i u tome je uspio u 78 potezu.

Velika borba viđena je i u partiji Krstonijević – Drašković. Do daleke završnice naš najmlađi internacionalni majstor pokušavao je da slomi otpor Krstonijevića ali on je večeras igrao odlično pa je remi realan rezultat.

Prvenstvo Crne Gore u šahu za seniorke
Podgorica 10. – 15. decembar 2014.

1. Delević – Milović remi
2. Mustafić – Mišović 0-1

U derbiju kola zabilježen je remi posle velike borbe. Ovim rezultatom mogu biti zadovoljne obje takmičarke. Delević jer je zadržala vođstvo i pobjedila u mini meču našu najtrofejniju igračicu sa 1,5 – 0,5 a Aleksandra Milović što je uspjela da spasi partiju sa “čistim” pješakom manje. Naime ona je još u ranoj fazi previdjela pješaka i do kraja partije se grčevito borila za remi.
Nina Delević je na ovom turniru pokazala izuzetan talenat jer se posle višegodišnje pauze vratila šahu na sjajan način.
Sanja Mišović je pobjedom stigla Aleksandru Milović na diobi drugog mjesta a sjutra ih očekuje međusobni duel.

Tabela :

1. Delević 3
2. Milović 2,5
3. Mišović 2,5
4. Mustafić 0