Pojedinačno prvenstvo Evrope za muškarce – Titula Sarani, naši solidni

U Vrnjačkoj Banji završeno je Prvenstvo Evrope u konkurenciji muškaraca. Na kraju tri igrača su bila izjednačena na vrhu tabele: ruski velemajstor Aleksej Sarana, Kiril Ševčenko koji odnedavno nastupa za Rumuniju i Danijel Darda, mladić iz Belgije koji je prije dvije godine nastupao u Crnoj Gori, na Memorijalu ”Vladimira Bata Kontića”. Na kraju zahvaljujući najboljim dodatnim kriterijumima titula prvaka pripala je Sarani, srebrena medalja pripala je Ševčenku, dok se bronzom morao zadovoljiti Darda.

Na ovom prestižnom takmičenju na kome je nastupilo 484 igrača nastupilo je i osam naših igrača. Najbolji rezultat ostvarili su velemajstori Denis Kadrić i Nikola Đukić, koji su osvojili po 7 poena. Nešto lošiji finiš koštao je Kadrića boljeg plasmana, a u poslednje dvije partije je osvojio svega pola poena. Đukić je tražio dobru formu na samom početku, a onda je zaigrao odlučnije što mu je donijelo osvajanje sedam poena. Na kraju Kadrić je bio 53. tri mjesta ispred početnog rejtinga, a Đukić 79. čitavih 25 mjesta ispred početnog rejtinga.

Treći naš velemajstor na ovom turniru Luka Drašković imao je pola poena manje od Đukića i Kadrića, a u poslednjem kolu je poražen od velemajstora Abasova iz Azerbejdžana.​ FIDE majstor Andrej Šuković bio je polovičan i završio je turnir sa 5,5 poena i uz Kadrića je jedini uspio da zaradi nove rejting poene. Internacionalni majstor Blažo Kalezić je remijem u poslednjem koli došao do 5 poena na svom saldu, a Božidar Kisić je turnir završio sa 4,5 poena. Vuk Miletić je imao 4 poena, a Zoran Lakušić 2,5.