Pojedinačna prvenstva osnovnih škola u Pljevljima u šahu za 2017. godinu

Tradicionalno, u toku marta mjeseca su održana pojedinačna prvenstva u šahu učenika pet osnovnih škola iz Pljevalja : OŠ “Ristan Pavlović”,Salko Aljković, Boško Buha, Mihailo Žugić” I Dušan Ivović. Organizator takmičenja je ŠK“Osnovne i srednje škole“ Pljevlja.

U OŠ „Ristan Pavlović“ , u konkurenciji učenika od 1-5 razreda, pobijedio je Perković Zaharije učenik IV razreda, u konkurenciji učenika od 5-9 razreda pobijedio je Čolović Uglješa, učenik VII razreda, u konkurenciji učenica od 1-5 razreda pobijedila je Todorić Ksenija , učenica II razreda, a u konkurenciji učenica od 5-9 razreda , pobijedila je Janjušević Andjela, učenica IX razerda.

U OŠ „Boško Buha“ u konkurenciji učenika od 1-5 razreda , pobijedio je Ciguljin Amil , učenik IV razreda, u konkurenciji učenika od 5-9 razreda pobijedio je Šljivić Marko učenik IX razreda, a u konkurenciji djevojčica od I-IX razreda , pobijedila je Bajić Sara učenica IX razreda.

U OŠ „Salko Aljković“ u konkurenciji učenika od 1-5 razreda pobijedio je Svrkota Dimitrije , učenik IV razreda, u konkurenciji dječaka od 5-9  razreda pobijedio je Drašković Aleksandar, učenik IX razreda, a u konkurenciji učenica od 1-9 razreda, pobijedila je Svrkota Andjela učenica VII razreda.

U kategoriji djevojčica u OŠ“Mihailo Žugić“ i ove godine je najbolja, Bojović Neda učenica VIII razreda. Kod dječaka prvo mjesto je osvojio Vuković Đorđije učenik V razreda.

Na takmičenju u OŠ“Dušan Ivović“ u kategoriji dječaka najbolji je bio Zorić Ljubisav učenik IX razreda. U kategoriji djevojčica najbolja je Zorić Gordana učenica VII razreda.

Sudije turnira su bili nastavnici koji izvode nastavu šaha u pomenutim školama i instruktori iz Kluba. Organizator je za prva tri mjesta obezbjedio medalje i svu potrebnu tehničku pomoć.