Podrška Glavnog grada popularizaciji šaha

Gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović sa saradnicima, razgovarao je danas sa Borisom Kutinom potpredsjednikom Svjetske šahovske federacije (FIDE) i Angelinom Vuković predsjednicom Šahovskog saveza Crne Gore. Gradonačelnik je iskazao zadovoljstvo što je Glavni grad ugostio visokog predstavnika svjetske šahovske asocijacije i izrazio uvjerenje da će njegova posjeta doprinijeti uspostavljanju još bolje saradnje i kvalitetnije realizacije planiranih aktivnosti na razvoju ovog sporta u Podgorici. On je istakao da Šahovski savez ima punu podršku Glavnog grada i resornog Sekretarijata za kulturu i sport za predviđene aktivnosti koje planiraju da realizuju u Podgorici i naglasio da će gradska uprava u narednom periodu posebnu pažnju posvetiti popularizaciji ovog spotra, posebno imajući u vidu njegovu ulogu i značaj za odrastanje i razvoj najmlađe populacije.

Boris Kutin je istakao da je prioritet šahovske federacije uvođenje šaha u školama i organizacija brojnih domaćih i međunarodnih šahovskih takmičenja u Podgorici i izrazio zadovoljstvo što će uprava Glavnog grada podržati projekte koji su planirani da se realizuju u Podgorici.

Angelina Vuković je tokom razgovora naglasila da će Šahovski savez Crne Gore u partnerstu sa Glavnim gradom sve svoje raspoložive kapacitete usmjeriti ka implemetaciji projekta uvođenja šaha u osnovnim školama, kao i organizaciji međunarodnih turnira i promociji šaha u Podgorici.

Preuzeto sa www.podgorica.me