Završena pionirska i omladinska prvenstva Crne Gore u šahu

REZULTATI/ TABELA/ STATISTIKA
OMLADINKE OMLADINCI PIONIRKE PIONIRI

 

FOTO GALERIJA 01 02-03 04-05 06 07 08 09 ZATVARANJE
PGN – OMLADINCI 01 02 03 04 05 06 07
PGN – OMLADINKE 01 02 03 04 05

 

19 jun 2015. god.
U organizaciji Šahovskog saveza Crne Gore i Opštine Pljevlja  u našoj najsjevernijoj opštini održana su pionirska i omladinska prvenstva Crne Gore u šahu. Nakon pet dana bespoštednih borbi i interesantnih partija  danas smo dobili nove prvake.

U konkurenciji pionirki najbolja je bila Neda Bojović iz ŠK Osnovne i srednje  škole, druga je bila Nikolina Koljević iz ŠK Crnogorac a treća  Tijana Rakić iz Budućnosti.

Kod pionira pobjednik je Marko Vučković iz Budućnosti a drugo i treće mjesto su zauzela braća Danilo i Milo Pobor iz ŠK Crnogorac.

Nova šampionka u konkurenciji omladinki je postala Berina Ajanović, druga je Nevena Radošević a treća Emilija Vukanić, sve tri iz ŠK Osnovne i srednje škole.

Aleksandar Tomić iz ŠK Mladost odbranio je titulu najboljeg omladinca u  Crnoj Gori. Drugi je bio Božidar Kisić iz istog kluba a treći je Andrej Šuković iz Budućnosti.

Na zatvaranju turnira mlade šahiste pozdravila je Angelina Vuković, predsjednik ŠSCG a nagrade je uručio i zatvorio turnir Mersudin Halilović, sekretar za društvene djelatnosti Opštine Pljevlja.

Na prvenstvima je učestvovalo 61 takmičara iz desetak klubova. Tradicionalno dobar domaćin bio je  Hotel Pljevlja koji je obezbjedio odlične uslove za igru. Glavni sudija na turniru bio je Mitar Vučinić a pomagali su mu Uroš Rašović i Miloš Brajović.

Ovaj turnir je najbolja najava naših najvažnijih pojedinačnih takmičenja – seniorskih državnih  šampionata koji će se za nešto više od mjesec dana održati u gradu pod Ljubišnjom. Uz ogromnu podršku lokalne uprave Pljevlja su ove godine pravi šahovski grad.

15.06.2015.  Danas su u Pljevljima počela pionirska i omladinska prvenstva Crne Gore u šahu. Na prvenstvima koje zajedno organizuju Šahovski savez Crne Gore i Opština Pljevlja učestvuje 61 takmičar u 4 konkurencije.  Na svečanom otvaranju  učesnike i goste  je  u ime ŠSCG pozdravio Predrag Marković, član Upravnog odbora. Predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đaćić je pohvalio rad pljevaljskih šahovskih klubova i rezultate pljevaljskih šahista ali i saradnju Opštine Pljevlja i Šahovskog saveza Crne Gore. Naime, ove godine Pljevlja će, pored ovog šampionata, biti domaćin i šampionatima Crne Gore za seniore i seniorke. Nakon toga Predsjednik Opštine je zaželio svima ugodan boravak u Pljevljima, dobro druženje i puno kvalitetnih partija i  svečano otvorio šampionate. Prvo kolo šampionata je obilježila velika borbenost i uglavnom očekivani rezultati.