PIONIRSKA LIGA ZA 2017. GODINU – Raspis takmičenja

Šahovski savez Crne Gore organizuje Pionirsku  ligu Crne Gore  u šahu za 2017 godinu,  u dva dijela (proljećni i jesenji) i to:
– Proljećni dio prvenstva održaće se od 24. do 26. marta 2017. godine

– Jesenji dio prvenstva održaće se od 10. do 12. novembra 2017. godine.

 

Proljećni dio takmičenja će se održati u Podgorici u Biblioteci Radosav Ljumović sa početkom u 16.30h.

 

Pravo učešća u Pionirskoj  ligi Crne Gore u šahu imaju svi klubovi, registrovani u ŠSCG za 2017. godinu. Klub može nastupiti u ovom takmičenju samo sa jednom ekipom.

Pravo nastupa za ekipu u Pionirskoj ligi Crne Gore u šahu za 2017 godinu imaju takmičari i takmičarke rođeni 2003. godine i mlađi.

Liga se igra po Bergerovom sistemu a broj kola biće određen u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa.
Ekipu sačinjavaju 4 igrača (od kojih je jedan igrač obavezno djevojčica)  i 4 rezerve. Osnovni sastavi se mogu prijaviti po kategorijama, rejtingu ili po slobodnom izboru.
Tempo igre iznosi 45 minuta za čitavu partiju uz bonifikaciju od 30 sekundi za svaki odigrani potez počev od prvog. Obavezno je pisanje poteza do kraja partije.

Konačan plasman ekipe određuje se po broju osvojenih meč bodova (pobjeda 2 boda, neriješen 1 meč bod i izgubljen meč 0 bodova).
U slučaju istog broja meč bodova, plasman se određuje po slijedećim kriterijumima: a) poeni; b)  Međusobni rezultat(i); c) Soneborn prema meč bodovima;  d) Žrijeb

Iz Pionirske lige Crne Gore u šahu za 2017 godinu  ne ispada  nijedna ekipa a u slučaju da neka ekipa odustane od učešća  liga se neće popunjavati.

Klubovi su obavezni potvrditi  (u pisanoj formi) učešće na takmičenju i prijaviti sastav ekipa, najkasnije do 22. marta (srijeda) 2017. godine do 11,00 časova, kada će se u prostorijama ŠSCG  izvršiti izvlačenje  turnirskih brojeva

Rekvizite za igru obezbjeđuje Šahovski savez Crne Gore.

Nagrade: Tri prvoplasirana kluba dobijaju pehare a njihovi članovi medalje koje će biti dodijeljene po završetku jesenjeg dijela prvenstva.

Raspis (pdf) »»»