PIONIRSKA LIGA ZA 2015. GODINU – Raspis takmičenja

Šahovski savez Crne Gore organizuje Pionirsku  ligu Crne Gore  u šahu za 2015 godinu u dva dijela (proljećni i jesenji) i to:
 Proljećni dio prvenstva održaće se od 27. do 29. marta 2015. godine

 Jesenji dio prvenstva održaće se od 30. oktobra do 1. novembra 2015. godine.

Proljećni dio takmičenja će se održati u Podgorici u Biblioteci “Radosav Ljumović”.

Pravo učešća u Pionirskoj  ligi Crne Gore u šahu imaju svi klubovi, registrovani u ŠSCG za 2015. godinu. Klub može nastupiti u ovom takmičenju samo sa jednom ekipom.
Pravo nastupa za ekipu u Pionirskoj ligi Crne Gore u šahu za 2015 godinu imaju takmičari i takmičarke rođeni 2001. godine i mlađi.

Liga se igra po Bergerovom sistemu a broj kola biće određen u zavisnosti od broja prijavljenih ekipa.
Ekipu sačinjavaju 4 igrača (od kojih je jedan igrač obavezno djevojčica – na četvrtoj tabli)  i 4 rezerve. Osnovni sastavi se mogu prijaviti po kategorijama, rejtingu ili po slobodnom izboru.
Tempo igre iznosi 45 minuta za čitavu partiju uz bonifikaciju od 30 sekundi za svaki odigrani potez počev od prvog. Obavezno je pisanje poteza do kraja partije.

Konačan plasman ekipe određuje se po broju osvojenih meč bodova (pobjeda 2 boda, neriješen 1 meč bod i izgubljen meč 0 bodova).
U slučaju istog broja meč bodova, plasman se određuje po slijedećim kriterijumima: a) poeni; b)  Međusobni rezultat(i); c) Soneborn prema meč bodovima;  d) Žrijeb

Iz Pionirske lige Crne Gore u šahu za 2015 godinu  ne ispada  nijedna ekipa a u slučaju da neka ekipa odustane od učešća  liga se neće popunjavati.

Klubovi su obavezni potvrditi  (u pisanoj formi) učešće na takmičenju, najkasnije do 20. marta. 2015. godine, kada će se u prostorijama ŠSCG u 12,00 časova izvršiti izvlačenje turnirskih brojeva i održati tehnička konferencija na kojoj će biti izvršena i prijava sastava.

Rekvizite za igru obezbjeđuje Šahovski savez Crne Gore.

Nagrade: Tri prvoplasirana kluba dobijaju pehare a njihovi članovi medalje koje će biti dodijeljene po završetku jesenjeg dijela prvenstva.

RASPIS MOZETE PREUZETI I U PDF FORMATU  »»»

Šahovski savez Crne Gore

Generalni sekretar
Boro Miljanić, 069/541-137
E-mail:office@sahcg.me
fax 020/662-164, tel: 020/ 662-165