OTVORENO PRVENSTVO ŠK“NIKŠIĆ“ i ŠK“ELEKTROPRIVREDA“ ZA MLADE

Uručenjem pehara, medalja i diploma završeno je ovo višednevno takmičenje u standardnom tempu ( jedan sat po igraču sa zapisivanjem poteza do poslednjih 5 minuta ). Odigrano je 11 kola sa pauzama za analize partija. Održana su dva paralena turnira za mlade šahiste do 12 i do 18 godina. Turnir je održan u prostorijama ŠK“Nikšić“ koji njeguje gotovo stogodišnju tradiciju igranja šaha u Nikšiću i Crnoj Gori. Posebno su inspirativne dvije turnirske table iz 1978 i 1983.godine kada je Nikšić okupio gotovo sva najveća imena Svjetskog šaha.

Odigrana su dva turnira paralelno: pioniri do 12 godina i juniori do 18 godina, pod nadzorom poznatog šahovskog učitelja Vita Lekića, a nastupili su mladi šahisti iz tri Nikšićka kluba. Nagrade mladim šahistima su uručili direktor i sekretar ŠK“Nikšić“, Branko Bojičić i Mišo Bakoč. Poslije zanimljivih i neizvjesnih partija plasmani su bili sledeći:

Pioniri do 12 godina:

  1. Lipovac Marko ……………..ŠK“Nikšić“
  2. Todorović Ognjen………… ŠK“Elektroprivreda“
  3. Rašović Ognjen……………. ŠK“Nikšić“

Juniori do 18 godina:

  1. Šupić Ivan……………………ŠK“Trebjesa“
  2. Kontić Vladimir…………….ŠK“Elektroprivreda“
  3. Kovačević Dragoljub………ŠK“Nikšić“

Uručenjem nagrada otvoren je i turnir II kategorije za sticanje dvije titule prvokategornika, a nastupiće 10 šahista iz četiri crnogorska kluba. Mladi šahisti su zimski raspust gotovo svakodnevno trenirali i nastavili su sa pripremama za predstojeća prvenstvena takmičenja.

Mandić Branko