Održana redovna Sjednica Skupštine Šahovskog kluba Budućnost

Još jedna godina puna uspjeha


Na Sjednici Skupštine Šahovskog kluba “Budućnost”, održanoj u prostorijama kluba u Podgorici, kojom je predsjedavao Radojica Dabetić, a pored članova Skupštine učešće u radu je uzeo i predsjednik Upravnog odbora Kluba Milovan Đuričković, razmatrani su izvještaji o poslovanju i takmičarski rezultati, te usvojen program rada za tekuću godinu.

Finansijski izvještaj, koji je Skupštini prezentovao Mladen Popović, sekretar kluba, ocijenjen je veoma kvalitetnim i kao takav jednoglasno usvojen. Skupština je iskazala veliku zahvalnost dugogodišnjoj finansijskoj podršci koju Klub dobija od Kompanije „Aerodromi Crne Gore”, a koja obezbjeđuje finansijsku stabilnost Kluba i omogućuje ostvarenje visoko postavljenih takmičarskih ciljeva.

Posebno i nepodijeljeno zadovoljstvo članova Skupštine izraženo je kako  kvalitetom poslovanja tako i takmičarskim rezultatima među kojima treba istaći Prvo mjesto i titulu šampiona Crne Gore koju je ŠK Budućnost osvojila po sedmi put od početka crnogorske državne nezavisnosti, a ŠK Omladinac osvaja 3. mjesto i bronzanu medalju prve crnogorske lige.

Takođe su bitni pojedinačni rezultati koje su ostvarili prvotimci Budućnosti Velemajstor Nikola Đukić (Seniorski šampion Crne Gore, peti put uzastopno i šesti ukupno) , inter majstor Blažo Kalezić, vicešampion Crne Gore, te brojne medalje i pehari koje su na pionirskim i omladinskim prvenstvima osvojili mladi šahisti Marko Vučković, Andrej Šuković, Tijana Rakić, Iva Vučković, Mateja Popović, Dario Alivodić, Darko Šuković i ostali takmičari, polaznici šahovske škole ŠK Budućnost, što je još jedan dokaz visokog kvaliteta rada predavača Škole šaha ŠK Budućnost.

Skupština je, na kraju usvojila i plan rada sa finansijskim planom za 2016. godinu, kao i informaciju o pripremama  za realizaciju II OPEN TURNIRA ŠK “BUDUĆNOST 2016“.

Ovaj turnir se igra od 19 – 25. marta 2016. u znak ponosnog sjećanja na preminule šahovske majstore, nekadašnje članove kluba: Žarka Živkovića, Milana Živkovića, Radovana Brajovića, Peđu Vučinića, Mladena Krstića i Mihaila Milonjića.

Pokrovitelji turnira su: ŠK “Budućnost”,  Podgorica Glavni grad – Sekretarijat za kulturu i sport, Advokatska kancelarija “Pavličić”, UNIQA Osiguranje A.D, Lovćen Osiguranje A.D, Zapad banka A.D itd.

Igraće se po Švajcarskom sistemu parovanja 7 kola, a tempo igre je 90 minuta po igraču + 30 sekundi za svaki potez. Turnir je prijavljen kod FIDE i rejtinguje se, što će biti prilika da se igrači bore za rejting poene.

Nagradni fond je  2.000 €, a raspoređen je na 10 redovnih i 3 specijalne nagrade, dok je prva nagrada 500 eura.

Organizator je obezbijedio da se putem interneta na sajtu www.skbuducnost.me direktno prenose četiri partija iz svakog kola po izboru organizatora.