ODIGRANO TREĆE KOLO KUPA CRNE GORE U ŠAHU

U nedelju 19.aprila 2015. godine odigrano je treće kolo Kupa Crne Gore u šahu. Postignutu su sledeći rezultate:
1.ŠK”RUMIJA” – ŠK”CRNOGORAC” 1,5 -2,5
Drašković L. – Kosić remi
Nestorović – Ivanovic 1-0
Pečurica –Benković 0-1
Drašković D. – Podlesnik 0-1

2.ŠK”RUDAR” – ŠK”MIMOZA” 0-4
Dragašević – Sedlak 0-1
Bujišić – Draško 0-1
Aničić – Lekić 0-1
Krstonijević S –Draganić 0-1

3.ŠK”ROKADA”- ŠK”ELEKTROPRIVREDA” 1,5- 2,5
Stamenković – Milović 0-1
Rabrenović – Miljanić 0-1
Mušović – Kontić 1-0
Balić – Aleksić remi

4.ŠK”BUDUĆNOST” – ŠK”NIKŠIĆ” 3-1
Đukić – Brenjo 1-0
Kalezić – Perošević 1-0
Pajković – Cerović 1-0
Nikač – Blagojević 0-1

Favoriti su opravdali očekivanja i svi su se plasirali na finalni turnir koji će se održati sledećeg vikenda, 25. i 26. aprila.2015. godine. Mjesto održavanja biće određeno naknadno a žreb za ovu fazu takmičenja biće održan 21. aprila 2015. godine u 12,00 časova u prostorijama Šahovskog saveza Crne Gore.

Najneizvjesnije je bilo u Baru gdje su se sastali ŠK”Rumija” i ŠK”Crnogorac”. Posle velike borbe odlučile su pobjede iskusnih internacionalnih majstora Benkovića i Podlesnika protiv mladih Pečurice i Davora Draškovića. Luka Drašković i Kosić su remizirali u reprezentativnom derbiju a Nestorović je pobjedio legendu crnogorskog šaha Božidara Ivanovića.
ŠK”Mimoza” je kao kaznena ekspedicija protutnjila Pljevljima i maksimalnim rezultatom pobjedila oslabljeni ŠK”Rudar”. Tivćanima je kao priprema odlično poslužio sjajni vikend turnir Memorijal “Branka Vukmanovića” koji su organizovali u subotu, 18. aprila i na kojem je pobjedio njihov čelni igrač Nikola Sedlak.
Neizvjesno je bilo u Bijelom Polju. Aleksić i Balić su remizirali posle obostrano korektne igre, Miljanić je savladao Rabrenovića iznenadivši ga u otvaranju a Mušović je pobjedio previše oštrog Kontića. Odlučila je partija Stamenković – Milović gdje je nakon pet sati igre i iscrpljujuće borbe Milović donio odlučujuću pobjedu.

ŠK”Budućnost” je opravdala ulogu favorita i zasluženo pobjedila ŠK”Nikšić”. U ovom meču potrebo je izdvojiti pobjedu našeg najboljeg šahiste u velemajstorskom derbiju i pobjedu TijaneBlagojević protiv četvorostrukog prvaka Crne Gore Predraga Nikača. Ovom pobjedom Tijana je prešla rejting od 2300 poena i ostvaria uslov za titulu velemajstora. Njoj je sada potrebna samo još jedna norma da dobijemo najmlađeg velemajstora u regionu. Naime Tijana ima 2 velemajstorke norme, ostvareni rejting od 2300 i sada joj je potrebna još jedna norma. Nadamo se da će to ostvaiti na predstojećem turniru u Petrovcu.

draganic_krstonijevic_2 dragasevic_sedlak