Odigrano Prvenstvo Crne Gore u brzopoteznom šahu – Drašković šampion

Podgorica 14.07.2019.

U Sportskom centru u Nikšiću je održano Prvenstvo Crne Gore u brzopoteznom šahu za 2019. Godinu.
Nakon 13 odigranih kola prvo mjesto sa 10 poena osvojio je inter majstor Luka Drašković, dok je drugi sa istim brojem poena bio velemajstor Nikola Đukić. Prvenstvo je karakterisala velika borba za vrh tabele, a od trećeg do sedmog mjesta sa devet poena plasirali su se velemajstor Dragiša Blagojević, fide majstor Igor Sarić, fide majstor Aleksandar Tomić, Veljko Šćekić I velemajstor Nebojša Nikčević. Grupu igrača koji su se plasirali od osmog do dvanaestog mjesta sa 8,5 poena predvodi Jovan Milović, a slijede intermajstor Bogdan Podlesnik, fide majstor Armin Mušović, Milorad Ratković i intermajstor Milorad Ćetković.

Prvenstvo je održano u organizaciji Šahovskog saveza Crne Gore, u okviru manifestacije Dani brzopoteznog šaha, a povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore. Manifestaciju se sastojala od dva brzopotezna turnira od kojih se prvi igrao u u popularnom Etno jazz klubu Sejdefa u Podgorici, pod pokroviteljstvom dnevnog lista Pobjeda, a drugi je bilo državno Prvenstvo u brzopoteznom šahu. Ukupni nagradni fond za ova dva turnira iznosio je 2.400,00 eura.
Turniri su igrani na tempo igre od 3 minuta za partiju uz bonifikaciju od 2 sekunde za svaki odigrani potez, po švajcarskom sistemu u 11 i 13 kolakola, a bili su rejtingovani, jer se igralo pod zastavom svjetske šahovske federacije FIDE.
Na turniru u Podgorici je igralo 65 igrača, a u Nikšiću čak 77. Sudija oba turnira je bio internacionalni arbitar, Fide majstor Mladen Popović. Turniri su bili pravi festival šaha a na njima su igrali najjači crnogorski šahisti.

PORTAL ANALITIKA: https://portalanalitika.me/clanak/339893/odrzano-prvenstvo-u-brzopoteznom-sahu-draskovic-najbolji

PRiSMA – korporativne komunikacije, ovlaštena agencija za odnose sa javnošću Šahovskog Saveza Crne Gore