Odigrano ekipno prvenstvo osnovnih škola Herceg Novog Osnovna škola „Dašo Pavičić“ pobjednik

U osnovnoj školi „Ilija Kišić“ u Zelenici održano je ekipno prvenstvo osnovnih škola Herceg Novog. Učestvovale su sve četiri osnovne škole opštine Herceg Novog. Takmičenje je počelo u 9 sati u prisustvu učenika i njihovih nastavnika i direktorice škole.


Svaka ekipa je prijavila 4 igrača i dvije rezerve. Poslije 2 sata uzbudljivih mečeva odlučen je pobjednik koji će igrati na regionalnom takmičenju osnovnih škola.
Prema Pravilniku, za pobjedu ekipa dobija 2 meč boda, za nerješen rezultat 1, za poraz 0 bodova. U slučaju diobe prvog mjesta prvi dodatni kriterijum je međusobni rezultat u meču, a ako je on nerješen, onda rezultat na prve dvije table. Ako je i tada stanje izjednačeno, odlučuje rezultat na trećoj tabli. Ako je tu bio remi, onda se igra meč za pobjednika.
Evo i kratkog izvještaja po kolima:
U prvom kolu OŠ Dašo Pavičić je savladala OŠ Orjenski bataljon 3:1, dok je OŠ Ilija Kišić pobjedila OŠ Milan Vuković 4:0.
U drugom kolu OŠ Ilija Kišić i OŠ Dašo Pavičić su igrali nerješeno, 2:2, dok je OŠ Orjenski bataljon pobjedila 4:0 OŠ Milan Vuković.
Treće kolo je odlučilo pobjednika. OŠ Dašo Pavičić je pobjedila OŠ Milan Vuković 4:0, dok je OŠ Ilija Kišić pobjedila školu Orjenski bataljon 3:1.
Na kraju pobjednikom ekipnog opštinskog prvenstva je proglašena OŠ Dašo Pavičić sa 5 meč bodova i 9 poena. Druga je OŠ Ilija Kišić sa 5 bodova i 9 poena, ali slabijim dodatnim kriterijom (rezultatom u meču na prve dvije table, tu je OŠ Dašo Pavičić imala bolji rezultat 1,5:0,5). Treća je ekipa OŠ Orjenski bataljon sa 2 boda i 6 osvojenih poena. Poslednja je OŠ Milan Vuković sa 0 bodova (i 0 poena).
Za pobjedničku ekipu „Dašo Pavičić“ su igrali:
Anna Zgogurina, Balša Ilić, Vojin Ružičić, Jovan Mirković i rezervni igrači Sara Lješković i Stefan Milošević. Najuspješnija u pobjedničkoj ekipi bila je Anna Zgogurina koja je pobjedila sve tri partije.
Regionalno prvenstvo osnovnih škola igraće se u školi Ilija Kišić u Zelenici, a biće održano u prvoj polovini novembra.