Nikola Đukić i Nikolina Koljević najbolji u godini na izmaku

Šahovski savez Crne Gore, na kraju jedne od najuspješnijih godina u svojoj istoriji, proglasio je najbolje. Za najboljeg šahistu Crne Gore u 2022. godini proglašen je velemajstor Nikola Đukić, dok je najbolja šahistkinja Nikolina Koljević. 
Đukić je ove godine osvojio desetu titulu šampiona Crne Gore, na Prvenstvu održanom u februaru, a briljirao je na Olimpijadi, gdje je na drugoj tabli ostvario skor od 5 pobjeda i 6 remija i sa 8 osvojenih poena doprinio ostvarivanju najboljeg rezultata, 22. mjesta, u istoriji naše reprezentacije.
Koljevićeva je postala treći put prvakinja Crne Gore, a sjajne igre je pružila i u nastupima za reprezentaciju, pa je uz osvajanje titule ženskog fide majstora zavrijedila drugi put uzastopno priznanje.
Odluku o izboru aktuelnih šampiona države donio je sedmočlani žiri u sastavu: Božidar Ivanović, velemajstor i predsjednik Komisije, Predrag Marković, član Upravnog odbora Šahovskog saveza Crne Gore, Dragan Kosić, velemajstor i selektor muške šahovske reprezentacije, Bogdan Podlesnik, internacionalni majstor i predstavnik sponzora ŠSCG, Dragan Popadić, Brano Kadić i Mitar Đukanović, šahisti i novinari koji prate šah.
Nagrade najboljima biće uručene u subotu u Mojkovcu, kada je na programu Brzopotezno prvenstvo Crne Gore, u sklopu kojeg će biti održana prigodna ceremonija na kojoj će osim uručenja nagrada Đukiću i Koljevićevoj, biti obilježen jubilej – 60 godina ŠK Brskovo.