Nenad Karišik je osvojio šahovski trunir u Plavu

U Plavu je 23.03.2018. godine održan turnir „Plavsko jezero 2018 – Sjećanje na Alja Bekteševića“.  Na početku turnira se obratio sekretar ŠK „Plavsko jezero“ Safet Kojić gdje je pozdravio prisutne i zahvalio im što su došli uprkos lošem vremenskim prilikama, što pokazuje da prisutni ljubitelji šaha su i prijatelji kluba.  Naglasio je, da je taj turnir posvećen dugogodišnjem kapitenu Alju Bekteševiću, koji je pored svog doprinosa u igri i finasijski pomagao klub kada je to bilo najpotrebnije.

Sekretar je, takođe, zahvalio dirketoru SMŠ „Bećo Bašić“ Rifatu Baliću, Šahovskom savezu  Crne Gore, Arhitektonskom studiju ARSA – Redžepagić Arminu. Istakao je da posebna zahvalnost pripada našoj dijaspori iz Amerike koji su finasirali turnir i bez kojeg isti ne bi bio održan i to: Dzaferu Bekteševiću,  Šukru Cecunjaninu, Enesu Deljaninu, Hajru Redžiću, Refku Radončiću, Ziju Musiću i Izetu Šaboviću.

Na turniru je učestvovalo 43 igrača iz Crne Gore.   Turnir se igrao po Švajcarskom sistemu od 7 kola, tempo igre je 30 minuta po igraču. Titulu pobjednika je ponio Karišik Nenad iz Bijelog Polja sa 6,5 poena. Drugo mjesto je osvojio ovogodišnji pobjednik  Polufinalog prvenstva CG u šahu Armin Mušović , takođe iz Bijelog Polja koji je osvojio 6 poena, dok je treće mjesto osvojio pionirski prvak CG Vučković Marko iz Podgorice sa osvojenih 5,5 poena. Među nagrađenima su Petrović Slavko za osvojeno 4. mjesto, Halilović Dževal za 5. mjesto i Ivanović Vojislav za 6. mjesto.Nagradu za  najbolje plasiranog domaćeg igrača je dobio Ahmet Deljanin, a nagradu za najboljeg nerejtingovanog igrača je dobio Ekrem Čekić.

Sudija na turniru je bio Igor Vujačić.

Novčane nagrade je uručio jedan od organizatora turnira Damir Canović, medalje je uručio predsjednik ŠK “Plavsko jezero” Kemal Purišić , a pehar pobjedniku je dao Mirza, sin Alja Bekteševića. Na kraju, predsjednik kluba  je zvanično zatvorio turnir i poželio srećan put svim učesnicima.

Rezultate, parove, tabelu i ostalu statistiku možete pogledati na ovom  sajtu:

http://chess-results.com/tnr342230.aspx?lan=15&art=1 .