NASTAVLJENA ŠKOLSKA TAKMIČENJA U ŠAHU

U OŠ „Vukašin Radunović“, završeno je, još jedno u nizu, školsko takmičenje u šahu. Nadmetanje se, u svim školama na teritoriji opštine Berane, održava u organizaciji Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane i Šahovskog saveza Crne Gore. 

Turnir je otvorio sekretar Sekretarijata za sport, kulturu, omladinu i saradnju sa NVO Opštine Berane, Damjan Ćulafić, koji je kazao da se na ovaj način vrlo kreativno podstiče sportski duh, ali i vodi zdrava lokalna omladinska politika.

„Svjestan sam da sam se našao u prostoriji ispunjenoj mladim, inteligentni ljudima. Šah je, po mom uvjerenju, prije svega, svojevrstan intelektualni trening, ali i graditelj sportskog duha. Današnje takmičenje je još jedna priprema za opštinsko takmičenje, tako da vrijedi da se svako od vas potrudi i pruži svoj maksimum, kako bi i međuškolsko takmičenje bilo što zavidnijeg kvaliteta“.

Sekretar Ćulafić se zahvalio direktoru OŠ „Vukašin Radunović“, Željku Goluboviću, kao i učenicima ove škole, što su se odazvali pozivu organizatora i što svojim učešćem stvaraju pretpostavke za razvoj šaha u Beranama, te je najavio dodatnu podršku beranskim šahistima, u vidu donacije šahovske opreme, za koju pokažu interesovanje i potrebu.

Prisutne je pozdravio i glavni sudija turnira, Željko Obadović, kazavši da mu je zadovoljstvo da danas imamo prijavljenih preko dvadeset mladih šahista i da je odziv i u ovoj školi veliki, kao i u ostalima. Takmičare je upoznao sa pravilima igre, načinom bodovanja i sistemom rangiranja. Istovremeno se zahvalio svima koji učestvuju u organizovanju školskih i opštinskog nadmetanja u šahu.

Direktor OŠ „Vukašin Radunović“, Željko Golubović, iskoristio je priliku da poželi dobrodošlicu organizatorima u školu kojom rukovodi i poželio je takmičarima sreću, kazavši da je najvažnije da se razvija zdrav duh među mladim ljudima.

Na turniru je prvo mjesto osvojio Maksim Delević, drugo Ivan Dašić, dok je treće mjesto pripalo Radomiru Vugdeliću.

Školska takmičenja predstavljaju kvalifikacionu fazu za predstojeće opštinsko takmičenje.

Preuzeto sa: http://radioberane.me/nastavljena-skolska-takmicenja-u-sahu/