Nastavlja se bogat šahovski program u godini jubileja ŠK Budućnosti

U SUBOTU BRZOPOTEZNI REJTING  TURNIR

Podgorica 05.04. 2019.

Šahovski klub Budućnost iz Podgorice tokom 2019. godine proslavlja veliki jubilej 70 godina od osnivanja. Ovo je povod da ovu godinu Klub proslavi uz bogat takmičarski program, tako da će se u subotu, šestog marta, sa početkom u 11 sati, u prostoru ŠK Budućnost održati popularni “cuger” turnir, sa tempom igre od 5 minuta po igraču. Turnir se igra po Švajcarskom sistemu u 9 kola i rejtinguje se. Pravo nastupa na svim turnirima, koje organizuje ŠK Budućnost, imaju igrači koji se prijave organizatoru i koji su uplatili registracionu taksu Šahovskog Šaveza Crne Gore, a nagradni fond se  formira od upisnine koja iznosi 3 €.

Već trinaestog aprila takmičenja se nastavljaju Rapid turnirom u prostorijama Kluba a takmičenje se igra po Švajcarskom sistemu u 7 kola, sa tempom igre 15 minuta po igraču.

U subotu dvadesetog marta, sa početkom u 11 sati, će se ponovo održati popularni “cuger” turnir, sa tempom igre od 5 minuta po igraču, dok je poslednji vikend (26-28 mart) rezervisan za Open turnir koji će se igrati po švajcarskom sistemu u 5 kola. Tempo igre za ovaj turnir je 90 min po igraču + 30 sekundi za svaki potez, što je izazov za sve koji žele da poprave rejting na domaćem terenu.

Prema riječima Mladena Popovića, sekretara ŠK Budućnost koji je i šahovski Internacionalni Arbitar, svi turniri će biti rejtingovani. “Pravo nastupa na prvom Open turniru ŠK Budućnost imaju igrači koji se prijave organizatoru i izvrše uplatu upisnine od 10 eura, do petka 26.04.2019. u 9.30 h, jer je broj učesnika ograničen na 35. Prednost imaju igrači koji ranije izvrše uplatu. Nagradni fond će se formirati od ukupne upisnine, a nagrade su nedjeljive. Sličan princip će biti i na Rapid i brzopoteznim turnirima” – zaključuje Popović.  

PRiSMA – korporativne komunikacije,

Ovlaštena agencija za odnose sa javnošću šahovskog kluba „Budućnost”