Mladi šahisti  učestvovali u sportsko-rekreativnoj manifestaciji #MeActive održanoj povodom Evropske nedjelje sporta (10-17 septembar)

Trg nezavisnosti, Podgorica, 15.septembar 2016.

 

Mladi šahisti su učestvovali u sportsko-rekreativnoj manifestaciji  #MeActive, kojom se u Crnoj Gori obilježila Evropska nedjelja sporta (10-17 septembar).

Manifestacija je, u prelijepom ambijentu Trga nezavisnosti, održana od 18 do 20 časova u četvrtak, 15. septembra 2016. i izazvala je pažnju velikog broja Podgoričana koji su uživali u sjanim nastupim raznih sportista i plesača.

U šahovskom dijelu programa, u organizaciji Šahovskog saveza Crne Gore odigran je dvokružni prijateljski meč između ŠK Omladinac – Budućnost iz Podgorice i ŠK Crnogorac sa Cetinja. Igralo se na 6 tabli, pet dječaka i jedna djevojčica. Tempo igre je bio 15 minuta po igraču. U oba kruga bolji su bili domaćini sa po 4-2 i pobjedili ukupnim rezultatom 8-4. Igru mladih šahista pažljivo su pratili njihovi treneri ali i veliki broj gledaoca.

Evropska nedjelja sporta je važna inicijativa Evropske komisije, pod nazivom #BeActive, koja za cilj ima da podstakne Evropljane da redovno vježbaju, jer oni to sve manje rade (čak 42% stanovnika nikada ne vježba!).

Manifestaciju su otvorili Sekretarka za kulturu i sport Podgorice, Nela Savković-Vukčević i Savjetnica za vladavinu prava i evropske integracije u Delegaciji Evropske unije u Crnoj Gori, Barbara Rotovnik.

Glavni organizator manifestacije bio je NVO Montebasket.