Mladi šahisti Crne Gore otputovali na svjetsko prvenstvo

Porto Carras, Halkidiki, Grčka, 24.10.- 06.11. 2015.

Svjetsko prvenstvo u šahu  za mlade u konkurenciji od 8 do 18 godina

 

Porto Carras, Halkidiki, Greece from 24.09. to 06.11.2015.

FIDE World Youth Cadets Chess Championship.

 

Polazak iz PodgoriceMladi šahisti Crne Gore otputovali su rano jutros na Svjetsko prvenstvo za mlade (ispod 8, 10, 12, 14, 16 i 18 godina) koje se igra u Porto Karasu (Halkidiki, Grčka). Crnu Goru predstavljaju djevojčice  Mateja Popović (do 10 god), Neda Bojović (do 12 god), Nikolina Koljević (do14 god), Emilija Vukanić (do16 god), Tijana Blagojević (do18 god.) i dječaci Peko Đurović (do 10 god), Marko Vučković (do 12 god), Danilo Pobor (do14 god)  i Andrej Šuković (do16 god). Kao trener i vođa delegacije ŠSCG na svjetsko prvenstvo sa šahistima putuje velemajstor Milan Draško.

Najviše nade za dobar plasman očekuje se od Tijane Blagojević, koja je nedavno osvojila bronzanu medalju na evropskom šampionatu. Sa Tijanom je otputovao i njen otac i trener velemajstor Dragiša Blagojević koji će joj pomagati u pripremama za vrijeme šampionata.

Nadamo se da će nas i ostali naših predstavnici obradovati  dobrim rezultatima

Na šampionatu jedan od sudija biće i naš međunarodni arbitar Goran Vukadinović što je novo priznanje crnogorskom šahu.

Današnji dan je predviđen za dolazak učesnika i tehničku konferenciju a svečano otvaranje šampionata je predviđeno za 25.10. u 14,30. Sva kola, izuzev poslednjeg,  počinju  u 15,00 časova. Na šampionat će se igrati 11 kola a očekuje se učešće preko hiljadu učesnika iz skoro svih krajeva svijeta.

Rezultati naših takmičara moći će se pratiti na sajtu Šahovskog saveza Crne Gore http://sahcg.me ili direktno na zvaničnom sajtu šampionata:    http://wycc2015.com

Boro Miljanić,   internacionalni majstor
Generalni sekretar