MEĐUNARODNI ŠAHOVSKI FESTIVAL – RIVIERA DEI CEDRI

28.- 30 oktobar 2015. Scalea. Calabria, ITALIJA

Mladi Pljevljaci osvojili Međunarodni  šahovski festival u Kalabriji

30.10.2015.god.

DSC_2230U Italijanskom gradu Skalea, u Kalabriji, održan je po deveti put Međunarodni ekipni šahovski festival za mlade „Riviera dei cedri“. Kao gost Šahovskog saveza Italije na njemu je  nastupila i ekipa Pljevalja koja je predstavljala Crnu Goru.

Mladi Pljevljaci su sjajno igrali i zaluženo trijumfovali. Pobjedili su sva četiri meča a u finalu su, u uzbudljivom i neuzvjesnom meču, savladali  šampiona Sicilije ekipu Mesine.

Ekipu Pljevalja činili su  Miroljub Čirović, Božidar Krstonijević i Pavle Radošević, članovi ŠK Osnovne i srednje škole. Najbolji na čitavom takmičenju bio je Božidar Krstonijević koji je pobjedio sve partije. Vođa naše delegacije bio je internacionalni majstor Boro Miljanić.

Manifestacija je odlično osmišljena. DSC_2212Osim turnira koji je igran po ubrzanom tempu organizovana su i šahovska predavanja, izleti, brzopotezni turnir.

Najavljena  je dalja saradnja šahovskih saveza Italije i Crne Gore.

 

—————–

RIVIERA DEI CEDRI polayakPo deveti put se u Italijanskom gradiću Skalea, u Kalabriji, pod pokroviteljstvom Italijanske šahovske federacije, održava tradicionalni ekipni šahovski festival. Turnir je pozivnog karaktera i pravo učešća imaju samo mladi odnosno šahovske škole iz Evrope. Ove godine učestvuje osam ekipa a Šahovski savez Crne Gore je po prvi put dobio poziv da pošalje ekipu.

Ekipu čine tri igrača. Našu zemlju predstavljaju mladi Pljevljaci: Božidar Krstonijević, Pavle Radošević i Miroljub Čirović, članovi ŠK Osnovne i srednje škole. Sa njima kao trener i vođa puta ide internacionalni majstor Boro Miljanić.

Osim samog  ekipnog turnira koji se igra po ubrzanom tempu na programu je čitav niz aktivnosti,  brzopotezni turnir, eksurzije, predavanja…