Ligaška takmičenja od 27. aprila do 4. maja u Herceg Novom, izvučeni brojevi za lige

Danas su u prostorijama Šahovskog saveza Crne Gore izvučeni brojevi za ligaška takmičenja. 

Herceg Novi će od 27. aprila do 4. maja ugostiti takmičare i takmičarke: Premijer, Prve, Ženske i Pionirske lige. 

U Premijer ligi nastupiće, po rednim brojevima koji su danas izvučeni: Prosvjeta, Rudar, Budućnost, Mladost, Mimoza, Crnogorac, Nikšić, Omladinac Budućnost, Elektroprivreda i Herceg Novi. 

Očekuje se da se borba za prestižni pehar vodi između: Budućnosti, koju će predvoditi velemajstori Robert Markuš i Nikola Đukić, Elektroprivrede koju predvodi reprezentativni trio: Denis Kadrić, Nikita Petrov i Luka Drašković, Herceg Novog koji ima pet velemajstora u ekipi koju predvodi nekadašnji šampion Evrope Ivan Šarić, te branioca titule Crnogorca sa Cetinja, dok je u krugu kandidata za medalje i ekipa Mimoze iz Tivta. Iz lige ispadaju dvije ekipe, a zanimljiva će biti i borba za opstanak.

U prvoj ligi nastupaju ekipe: Zore, Zete, Dijagonala, Berana, Rokade, Dame, Rumije, Cetinja, Osnovnih i srednjih škola i 7. Oktobra. Deset ekipa bori se za dvije vize za Premijer ligu, a sudeći prema objavljenim sastavima favoriti za ulazak su ekipe: Zore, Zete i Dame. Dvije poslednjeplasirane ekipe sele se u Drugu ligu. 

Ženska liga ima 6 klubova, a to su: Budućnost, Crnogorac, Elektroprivreda, Herceg Novi, Dama i Univerzitet Crne Gore. Titulu brani ekipa Elektroprivrede.

Spektakl u Herceg Novom će upotpuniti pionirska liga sa 13 ekipa: Mladost iz Nikšića sa 3 ekipe, Budućnost i Dijagonale sa po dvije ekipe, Elektroprivreda, Nikšić, Rumija, Dama, Herceg Novi i Šavnik. 

Shodno dobroj praksi ligaška takmičenja će biti prenošena na malim ekranima, putem kanala Mne sport televizije, a organizator takmicenja je Šahovski savez Crne Gore u saradnji sa Opštinom Herceg Novi, dok je pokrovitelj Ministarstvo sporta i mladih.