Kup Crne Gore

Uživo prenos:

Rezultati, tabela, statistika:

♟I kolo – Sjajan početak Kupa, Božidar Ivanović kao u najboljim danima

Kup Crne Gore u šahu, počeo je danas na Cetinju. Legendarni Božidar Bonja Ivanović omogućio je ljubiteljima drevne igre šahovsku predstavu, podsjetivši na najbolje dane, kada je bio jedan od vodećih igrača Jugoslavije.

Ivanović je bijelim figurama filigranskom tehnikom nadigrao velemajstora Nikitu Petrova. Minimalnu prednost velemajstor je postepeno povećavao, a zatim je prelijepom žrtvom figure primorao Petrova na predaju. Šahovska poezija, a velemajstor i u osmoj deceniji pokazuje šahovsku magiju. Velemajstor je predvodio Crnogorac II u duelu sa Elektroprivredom, koji je okončan 2-2, obzirom da je pobjedu ostvario Božidar Kisić protiv Nikoline Koljević, dok su preostala dva duela okončana remijem.

Prva ekipa Crnogorca savladala je Nikšić, a siguran je bio velemajstorski trojac: Perunović, Iljin i Kosić, dok je pola poena Nikšiću donio Mitar Đukanović remijem sa Milošem Pecuricom.

Budućnost je sa 3,5-0,5 savladala Prosvjetu. Duel Đukića i Vujoševića okončan je remijem, dok su pobjede ostvarili Kalezić, Šuković i Pajković.

Mimoza je minimalno savladala Omladinac Budućnost, a Dama ekipu 7. Oktobra. Istovjetnim rezultatom Herceg Novi je nadigrao Zoru, dok je slobodna bila ekipa Rumije.

Sjutra su na programu drugo i trece kolo.