Kalezić prvi kroz cilj

Povodom 13. jula i jubileja 75 godina postojanja dnevnog lista Pobjede

Podgorica 11.07.2019.

Povodom 13. jula – Dana državnosti Crne Gore Šahovski savez Crne Gore je organizovao Dane brzopoteznog šaha, manifestaciju koja se sastoji od dva brzopotezna turnira od kojih se prvi igrao danas u Podgorici, a drugi se igra sjutra u Nikšiću. Ukupni nagradni fond za ova dva turnira iznosi 2.400,00 eura.
Današnji turnir se pod pokroviteljstvom Pobjede, igrao u popularnom Etno jazz klubu Sejdefa, u Podgorici.
Turnir se igrao na tempo igre od 3 minuta za partiju uz bonifikaciju od 2 sekunde za svaki odigrani potez, po švajcarskom sistemu u 11 kola, a bio je rejtingovan, jer se igrao pod zastavom svjetske šahovske federacije FIDE.
Na turniru je igralo 65 igrača a prvo mjesto je, ubjedljivo sa 10 poena, osvojio inter majstor Blažo Kalezić. Drugi je bio Velemajstor Dragiša Blagojević sa 9 poena, treći je bio fide majstor Andrej Šuković sa 8 poena koliko je imao I četvroplasirani inter majstor Bogdan Podlesnik. Peti je bio velemajstor Nikola Đukić sa 7,5 poena, koji predvodi grupu sa istim brojem pena, koju čine još Jovan Milović, inter majstor Predrag Nikač, te fide majstori Armin Mušović i Jovo Batričević. Od desetog do trinaestog mjesta su se sa 7 poena plasirali Dragoljub Abramović, intermajstor Boro Miljanić i fide majstor Dragan Popadić, te Bojan Prijović.
Sudija turnira je bio internacionalni arbitar, Fide majstor Mladen Popović, a nagrade je uručio Minister vanjskih poslova u Vladi Crne Gore dr Srdjan Darmanović, koji i sam šahista.
Već u subotu 13. Jula održaće se Prvenstvo Crne Gore u brzopoteznom šahu za 2019. godinu, a turnir se igra u Sportskom centru u Nikšiću od 11 sati, pa je ovaj turnir Pobjede bio izvanredna uvertira za ovaj atraktivni šahovski dogadjaj.

ANTENA M: http://www.antenam.net/sport/ostalo/126346-povodom-13-jula-organizovani-brzopotezni-sahovski-turniri

PRiSMA – korporativne komunikacije, ovlaštena agencija za odnose sa javnošću Šahovskog Saveza Crne Gore