KALEZIĆ BRANI TITULU

LIVE 1-10

LIVE 11-17

REZULTATI,TABELA,STATISTIKA

Nakon uspjeha međunarodnih turnira u Nikšiću, Šahovski savez Crne Gore nastavlja sa aktivnostima. Od sjutra je na programu 73. seniorsko prvenstvo Crne Gore, a 35 igrača će se boriti za laskavu titulu.

Listu učesnika predvode velemajstori Nikola Đukić i Dragiša Blagojević, slijedi internacionalni majstor Luka Drašković, a na četvrtoj poziciji je branilac titule, Blažo Kalezić.

Sigurno je da će ljubitelji drevne igre u Crnoj Gori, uživati u izuzetno borbenom šampionatu, a četiri prvoplasirana će nastaviti borbe po kup sistemu, a pobjednik doigravanja će predstavljati Crnu Goru na Svjetskom kupu. Po prvi put će naš predstavnik učestvovati na ovom prestižnom turniru, a sama činjenica će dati šampionatu dodatnu draž.

Mjesto odigravanje je Diplomatska kula Capital Plaza centra, a partije će svakog dana počinjati u 16:30h, osim u subotu, kada će biti odigrana dva kola.

Tempo igre je 90 minuta za 40 poteza, uz dodatak 30 minuta za ostatak partije i bonifikaciju od 30 sekundi počevši od prvog poteza.

Nagradni fond je 4200 eura.