IN MEMORIAM – Dr Momo Sarić

Dr Momo SaricIN MEMORIAM
Šahovski savez Crne Gore sa izuzetnim žaljenjem obavještava da je 29. novembra 2014. godine u Nikšiću, posle kraće i teške bolesti, u 71 godini preminuo Dr Momo Sarić. Crnogorski šah izgubio je divnog čovjeka, strastvenog šahistu, velikog šahovskog entuzijastu, istinskog zaljubljenika u šah a šahisti iskrenog prijatelja.
Odgovorni poslovi ljekara interniste, dugogodišnjeg načelnika internog odjeljenja bolnice u Nikšiću spriječili su da se Dr Momo posveti ozbiljnijem igranju šaha ali ga nijesu nikad odvojili od šaha. Poslednjih četrdeset godina uspjesi Šahovskog kluba Nikšić i šah u Nikšiću u cjelini su neraskidivo vezani za ime Dr Moma Sarića. Malo je ljudi koji su više voljeli svoj klub, šah i šahiste. Njegov dom uvijek je bio otvoren za poklonike drevne igre i priče o njoj. Svoju ljubav prema šahu Dr Momo je prenio na cijelu porodicu. Odlični šahisti su postali i ćerka Nataša, višestruka prvakinja Crne Gore i sin Igor fidemajstor.

Kommemoracija povodom smrti Dr Moma Sarića održaće se u ponedjeljak 1. decembra 2014. godine u 10,00 časova u Svečanoj sali Skupštine opštine Nikšić.

Sahrana će se obaviti istog dana u 14,00 časova na Gradskom groblju u Nikšiću.

Šahovski savez Crne Gore