IN MEMORIAM – Vladan Vujković

Šahovski klub “Mimoza” Tivat sa velikim žaljenjem obavještava da je preminuo naš dugogodišnji šahista i i član uprave Vladan Vujković. Porodica Vujković sa Prčanja  je poznata crnogorska šahovska porodica u kojoj su se amaterski šahom bavili otac Đorđjije, ugledni profesor iz Kotora, i sinovi Vladan, Sreten i Saša. Nakon što je Đorđije preminuo , porodica je 34 godine zaredom organizovala Memorijalni šahovski turnir, najkvalitetniji i najmasovniji brzopotezni turnir u Crnoj Gori.

Vladan je svoj dom našao u Tivtu gdje je bio poznati turistički radnik, najprije u HTP “Primorje” a zatim u vlastitoj agenciji. Svojom elokventošću, ljubaznošću i znanjem dosta je doprinio razvoju turizma u našoj opštini. Dugo godina je bio član rukovodstva ŠK Mimoza gdje je svojim predanim radom pomogao da naš klub bude jedan od najuspješnijh šahovskih klubova u Crnoj Gori.

Marljiv, radan i poouzdan bio je oslonac za sve naše akcije i planove. Ostaće u sjećanju maratonske blic partije sa Bracom, Lukom, Savom i brojne anegdote i šale. Prijateljski nastrojen bio je omiljen u crnogorskim šahovskim krugovima. Uvijek vedar, nasmijan, raspoložen ulivao je optimizam. Nedostajaće nam Vladov osmijeh i vjera u bolje sjutra.

Sahrana Vladana Vujkovića obaviće se danas u 16 sati u porodičnoj grobnici u selu Vrbe u Njegušima.