Gostovanje velemajstora Ivanovića u Kotoru

Velemajstor Božidar Bonja Ivanović boravio je 17. aprila u Kotoru kao gost šahovskog kluba „Kotor“  i  Kulturnog centra Nikola Đurković“.

U gradskoj kafani „Dojmi“ organizovana je simultanka u kojoj je protiv velemajstora igralo 16 šahista amatera. Rezultat je na kraju bio 15 : 1 za velemajstora. Dva remija postigli su Veljko Uskoković i Radonja Šundek, dok je u ostalim mečevima velemajstor bio pobjednik.

Prije simultanke izvršeno je proglašenje pobjednika Omladinskog prvenstva Kotora 2018. Velemajstor Ivanović predao je pehar i zlatnu medalju pobjedniku Todoru Raičeviću. Medalje su dobili još Dragan Šćekić za 2. mjesto i Marko Vukosavljević za 3. mjesto. Svi pobjednici nagrađeni su knjigama „Igrati svoj život“ autora Božidara Ivanovića.

Promocija knjige „Igrati svoj život“ održana je zatim u Sali kina „Boka“. O knjizi su govorili Momčilo Ćetković, Obrad Pavlović  i  Antun Vih, a zatim i autor Božidar Ivanović, koji je odgovarao na brojna pitanja publike. Ugodno veče upotpunio je muzičkim programom duet gitara. Isidora i Aleksandar Milivojević izveli su čuvenu francusku šansonu „Uvelo lišće“. Na velemajstora je posebno emotivno djelovala izvanredna interpretacija pjesme „Kari Šabanovi“ i muzička obrada stihova koji su proslavili njegovog oca, pjesnika Aleksandra Lesa Ivanovića.

Druženje se zatim do kasnih sati nastavilo u kafeu „Ombra“ gdje se kao domaćin  istakao vaterpolo as Veljko Uskoković.

Sponzori simultanke i promocije bili su kafe „Ombra“ i Dom učenika i studenata „Spasić-Mašera“.