Evropsko prvenstvo za mlade šahiste – Rumunija – 20 naših učesnika

Evropsko prvenstvo za mlade šahiste – Rumunija

Evropsko prvenstvo za mlade šahiste ove godine se održava u rumunskoj Mamaji. Nikad brojnija crnogorska delegacija doputovala je u Mamaju sinoć u večernjim časovima, a već danas na programu su partije prvog kola. Ovo prvenstvo okupilo je 933 učesnika iz 47 evropskih zemalja.

Crnu Goru će predstavljati čak dvadesetoro mladih šahista, a oni su:

Vasilija Mitorović, u kategoriji do 8 godina, Jelisaveta Dorfman, Dušica Petrović i Nađa Zloković nastupiće u kategoriji do 10 godina, dok će Sofija Milović, Dunja Đuranović i Jana Šćekić nastupiti u kategoriji do 12 godina, Nikolina DŽeverdanović će predstavljati našu zemlju u kategoriji do 14 godina, dok će reprezentativke Milena Mosurović i Mateja Popović nastupati u kategorijama do 16, odnosno do 18 godina.

U konkurenciji dječaka, predstavljaće nas: Janko Marković u kategoriji do 8 godina, Tadija Glušica i Vasilije Mitrović odmjeriće snage sa svojim vršnjacima u kategoriji do 10 godina, Đorđije Bojović i Damjan Pešić nastupaju u kategoriji do 12 godina, a u starijoj kategoriji, do 16 godina imamo čak tri predstavnika, a to su: Ilija Milović, Đorđe Žižić i Nikola Vojičić, Danilo Đenđinović nastupa u kategoriji do 16 godina, dok će Dino Grbović biti naša nada u najstarijoj i tradicionalno najkvalitetnijoj grupi do 18 godina.

Trener crnogorske delegacije je internacionalni majstor Aleksandar Tomić, dok će mu asistirati i Miodrag Prijović.

Nadamo se da će mlade nade našeg šaha na najbolji način odgovoriti velikom izazovu i prijatno iznenaditi sve ljubitelje šaha u našoj državi.