Evropski klupski kup – Ekipa Vugar Gashimov slavila protiv do ovog kola vodeće ekipe Moldozeke

UŽIVO PARTIJE I KOMENTARE PARTIJA PRATITE SA OVOG LINKA >>>

Četvrto kolo je donijelo zanimljive borbe, i najavilo odlučujuće mečeve u borbi za titulu prvaka Evrope.

U muškoj konkurenciji iznenadila je ekipa Vugar Gashimov iz Azerbejdžana koja je slavila protiv, do ovog kola vodeće ekipe Molodezke. Branilac titule ruski Medny Vsadnik, nakon jučerašnje pobjede protiv prvog favorita po rejtingu, Alkaloida, nastavio je pobjednički i savladao ekipu češkog Novog Bora. Zasluge pripadaju najviše izraelskom velemajstoru Rodštejnu koji je pobjedom protiv Sasikirana trasirao put ka pobjedi. Moskovski klub je poražen od ukrajinske ekipe, koju predvodi bivši prvak svijeta Ruslan Ponomarjov, minimalnim rezultatom. Padova je pobjedom od 4,5-1,5 došla na diobu prvog mjesta i potvrdila epitet favorita. Vrijedno je napomenuti da je prvi favorit po rejtingu Alkaloid slavio, kao i predstavnik Srbije, ekipa Slovena iz Rume, pa ove dvije ekipe nakon 4 kola imaju skor od tri pobjede i jednog poraza.

Šahovski klub Crnogorac sa Cetinja, ponovo je slavio. Našu mladu ekipu, koja nakon dva kola ima polovičan učinak,  pobjedama su do novog trijumfa nosili: naš reprezentativac. sjajni Luka Drašković, Aleksandar Tomić, koji je slavio u minijaturi, i Milo Pobor, koji pokazuje sjajnu igru na ovom šampionatu. Remi Sava Vujovića osigurao je pobjedu, dok su Danilo Pobor i Peko Đurović poraženi, uprkos sjajnoj igri. Ekipa Budućnosti poražena je minimalno, u meču prepunom neizvesnosti, dok je treći crnogorski predstavnik Rudar, takođe, minimalno poražen od kosovske ekipe. Naše ekipe sjutra očekuju nove borbe i nadamo se da će sreća biti na njihovoj strani.

Branilac titule u ženskoj konkurenciji, ekipa Monaka, sigurnom igrom je savladala češki Novi Bor, na krilima iskusne veteranke Pie Kramling. Dok je prvi favorit po rejtingu ekipa Kijeva, sigurno savladala ekipu Odlara iz Azerbejdžana. Društvo na vrhu, posle četiri kola, pridružili se i gruzijska Nona, koju čekaju dueli sa Kijevom i Monakom. Ovi dueli će nam narednih dana, dati odgovor, ko će iz Ulcinja otići sa zlatnom medaljom.

Našim damama ne cvjetaju ruže. Uprkos sjajnoj igri Tijanu Rakiću je previd koštao prvih poena na turniru. Nikolina Koljević i Jovana Vojinović su poražene nakon velike borbe. I u ovom kolu, sve pohvale, zasluženo idu prvoj tabli naše reprezentacije, Aleksandri Milović. Aleksandra je u središnjici stekla prednost, koju je sigurnom igrom realizovala i matom postavila konačan rezultat. Aleksandra je pravi vođa naše ekipe pa se nadamo da će ostale igračice slijediti njen primjer.

Sjutra u Ulcinju je peto kolo, koje će zanimljivim borbama, suziti krug konkurenata za prestižnu evropsku titulu. Partije počinju u 15h, koje se mogu uživo pratiti na sajtu saveza, sahcg.me, uz uživo komentar proslavljenog velemajstora Ivana Sokolova i velemajstorke Fione Stel Antoni.